Odata cu revenirea in tara a lotului national de box a inceput sa se faca lumina in cazul celor trei pugilisti romåni acuzati de furt in SUA. Lucrurile nu stau nici pe departe asa cum au fost prezentate, Bogdan Dinu, Ronald Gavrila si Iulian S
Odata cu revenirea in tara a lotului national de box a inceput sa se faca lumina in cazul celor trei pugilisti romåni acuzati de furt in SUA. Lucrurile nu stau nici pe departe asa cum au fost prezentate, Bogdan Dinu, Ronald Gavrila si Iulian Stan avånd argumente solide pentru a-si proba nevinovatia. Expulzati din hotelul in care erau cazate toate delegatiile prezente la Campionatul Mondial, cei trei pugilisti si seful delegatiei, Vasile Cåtea, au apelat la ajutorul consulatului Romåniei pentru a-si clarifica situatia, angajåndu-si chiar si un avocat pentru a-i ajuta in demersul lor.

Bogdan Dinu (21 de ani), Ronald Gavrila (21 de ani) si Iulian Stan (20 de ani) au reusit sa ajunga celebri in Romania, dar intr-un mod pe care nu si l-ar fi dorit. Un incident minor a fost speculat la maximum de cei care au vrut sa serveasca o lectie delegatiei Romaniei. Proaspat ales in fruntea Asociatiei Internationale a Boxului Amator, AIBA, taiwanezul Ching-Kuo Wu a vrut sa faca o demonstratie de forta, suspendandu-i pe viata din activitatea sportiva pe cei trei, fara a-i asculta pe ei sau pe altcineva din echipa Romaniei. A facut acest l ucru in conditiile in care probele impotriva romanilor erau extrem de subtirele.

Conform celor implicati, povestea nu este deloc complicata. Abordati de un agent de paza (security) al magazinului Nordstrom din Chicago, cei trei pugilisti au fost invitati intr-un birou sa prezinte ce aveau in bagaje. Pe langa lucrurile cumparate din alt magazin, in geanta se gaseau si cateva obiecte, manusi si caciuli, pe care doreau sa le achizitioneze. Respectivele marfuri au fost platite pe loc pentru a nu mai exista probleme. La fata locului a sosit si un echipaj de politie, care a fost insa anuntat de agentii de paza ai magazinului ca nu sunt nici un fel de probleme. Cat timp cei trei au stat la discutii prin intermediul lui Bogdan Dinu, singurul care cunostea limba engleza, un alt agent a sunat la hotelul unde acestia erau cazati pentru ca nici unul dintre ei nu a putut sa prezinte pasaportul. De la hotel, „un binevoitor” a informat conducerea AIBA despre incident, prezentandu-l in cu totul alte tuse, iar pana cei trei au ajuns sa discute cu sefii delegatiei noastre, erau deja suspendati pe viata. In aceeasi zi au fost expulzati din hotel, fiind nevoiti sa se cazeze la mai multi kilometri distanta. Speriati de amploarea pe care a luat-o toata povestea, ei au apelat la Consulatul Romaniei, de unde au primit un avocat pentru a-i ajuta sa-si faca dreptate.

Dinu: 'Avem actele care dovedesc ca suntem nevinovati>>
Cel mai vehement dintre pugilistii suspendati este Bogdan Dinu. „Toti suntem nevinovati si o vom dovedi. Avem documentele necesare. Aici sunt niste acte de la politia din Chicago prin care o sa dovedim ca nu a fost chiar asa cum s-a spus. Am fost facuti de rusine in tara. Nici AIBA nu a stiut tot ce s-a intamplat, de aceea ne-a si suspendat pe viata, dar sunt sigur ca o sa se rezolve. Ne-am luat avocati si o sa se rezolve cat de curand. Nu avem cum sa avem vreo interdictie in State pentru ca noi nu am fost anchetati de politie, nu avem nicio treaba cu politia din Chicago. In magazin a fost o neintelegere”, a declarat Dinu, el fiind completat de colegul sau, Roland Gavrila. „Eu nu am ce sa comentez acum. Cand va fi totul OK, atunci vom face declaratii“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.