Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat ieri ca, din cauza afirmatiilor din ultima vreme ale Alessandrei Mussolini, va propune forului de conducere al partidului retragerea din grupul PE "Identitate, Traditie, Suveranitate" a celor cinci eu
Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat ieri ca, din cauza afirmatiilor din ultima vreme ale Alessandrei Mussolini, va propune forului de conducere al partidului retragerea din grupul PE "Identitate, Traditie, Suveranitate" a celor cinci europarlamentari ai formatiunii. "Va anunt in premiera ca am luat decizia ca, datorita declaratiilor iresponsabile pe care doamna Alessandra Mussolini (liderul formatiunii italiene Alternativa Sociala - n.r.) le-a facut impotriva poporului roman, ca de pilda: 'Romanii si-au facut din infractionalitate un mod de viata>> sau 'Nu este vorba de furturi, ci de crime inspaimantatoare care fac sa ti se ridice parul in cap>> si alte declaratii de genul acesta, in aceasta situatie eu voi propune Biroului Permanent al PRM ca toti cei cinci europarlamentari ai nostri sa se retraga din grupul Identitate, Traditie, Suveranitate", a declarat Vadim Tudor. Liderul PRM a aratat ca formatiunea pe care o conduce "nu poate face parte din aceeasi familie politica cu o persoana care este profund dusmanoasa la adresa poporului roman". El a tinut sa ii aminteasca Alessandrei Mussolini ca acest grup politic din Parlamentul European nu se putea constitui fara aportul PRM. "Ii amintesc doamnei Mussolini ca, daca nu eram noi, nu lua nastere acel grup, ii reamintesc ca ia incalca statutul si denumirea grupului, care se numeste 'Identitate>>, ori ea face un atentat la identitatea romanilor, se numeste 'Traditie>> si ea atenteaza la traditiile romanilor, se numeste 'Suveranitate>> si comite un grav abuz impotriva suveranitatii poporului roman", a precizat Corneliu Vadim Tudor. La inceputul acestui an, reprezentantii PRM au contribuit la infiintarea unui nou grup politic, grupul INS. Pentru a forma un grup politic in interiorul PE este nevoie de 21 de deputati. In prezent grupul ITS dispune de 23 persoane, dintre care 5 provin de la PRM.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.