Solicitarile CGMB catre Guvern si Parlament au fost pana acum ignorate, fie ca a fost vorba despre infiintarea a 6 comisii la primariile de sector pentru aplicarea mai rapida a Legii 10, ori de transferarea centralelor Termoelectrica in administrarea
Solicitarile CGMB catre Guvern si Parlament au fost pana acum ignorate, fie ca a fost vorba despre infiintarea a 6 comisii la primariile de sector pentru aplicarea mai rapida a Legii 10, ori de transferarea centralelor Termoelectrica in administrarea Primariei Capitalei, sau de trecerea metroului de la Ministerul Transporturilor la municipalitate, pentru asigurarea unui sistem unic de transport public, astfel incat cu un singur tichet sa se poata circula pe mijloacele de transport de suprafata si subteran.
Ideea invitatiei ii apartine presedintelui de sedinta al CGMB, Mircea Valentin, fiind exprimata la intrunirea de saptamana trecuta, cand membrii Consiliului General au constatat ca nici macar ei nu le cunosc numele acestora. Dupa mari eforturi de memorie, cativa consilieri si-au amintit de doua nume consacrate: cel al premierului Calin Popescu Tariceanu (PNL) si al lui Dan Ioan Popescu - ales pe listele PSD si "migrat" la PC (unde este vicepresedinte, in prezent).
"Macar este vreunul dintre ei din Bucuresti?"
"Parlamentarii de Bucuresti nu au fost vazuti niciodata la vreo sedinta a Consiliului General. Mi se pare normal ca ei sa aiba cunostinta macar de activitatea noastra, si sa ajute acolo unde pot. Avem personaje importante printre ei, inclusiv pe primul ministru, pe care nu l-am vazut niciodata pe-aici", le-a spus presedintele de sedinta, Mircea Valentin (PLD), colegilor sai din CGMB. Liviu Goncea, fost consilier PSD, actualmente independent (dupa ce a fost demis din partid), si-a exprimat nedumerirea: "Ce sa faca aici parlamentarii de Bucuresti? Ce sa faca ei pentru Bucuresti? Macar este vreunul dintre ei din Bucuresti? Ii cunoaste cineva? Dati-mi macar numele unui liberal", a cerut el colegilor din Consiliul General. "Calin Popescu Tariceanu!", i s-a raspuns din sala. "Va spun si eu cativa de la PSD: Dan Ioan Popescu...", a vrut sa continue Goncea, dar a fost intrerupt de Roxana Cosma (PD): "Sedintele CGMB sunt publice, astfel ca orice cetatean, inclusiv parlamentarii votati in numele Bucurestiului, pot participa la aceste sedinte. Nu cred ca este nevoie de acordul nostru pentru prezenta lor in sala".
Mircea Valentin a incercat din nou sa se faca inteles: "Nu, eu v-am cerut acordul pentru a le adresa o invitatie scrisa, in numele Consiliului General. Daca nu, am s-o fac in nume personal. Nu de alta, vor veni sa ia votul uninominal de la bucuresteni, si n-o sa-i cunoasca lumea. Este si in avantajul dumnealor", a argumentat el.
In final, consilierii au fost de acord sa semneze invitatia, convinsi insa de slabe sanse de izbanda.
12 senatori si 32 de deputati cu nume sonore
Senatori de Bucuresti: de la PD - Vasile Blaga, Cornelia Cazacu, Marius Marinescu (migrat de curand la PC); PNL - Radu Campeanu, Mircea Cinteza, Ionel Popescu; PSD - Ion Iliescu, Corina Cretu, Sorin Oprescu; PRM - CV Tudor, Eugen Mihaescu; PC - Dan Voiculescu.
Deputati de Bucuresti: PD - Nicolae Bara, Anca Boagiu, Costica Canacheu, Anca Constantinescu, Valentin Iliescu, Mona Musca (pana in martie 2007) inlocuita de Ilie Cristian, Romeo Raicu (pana in mai 2007), Adriana Saftoiu (pana in decembrie 2004) inlocuita de Gabriel Popp; PNL - Calin Popescu Tariceanu, Bogdan Olteanu, Crin Antonescu, Mircea Ciopraga, Rares Manescu, Dan Motreanu; PSD - Adrian Nastase, Adrian Severin, Ecaterina Andronescu, Rodica Nassar, Aurelia Vasile; PC - Damian Florea, Corneliu Ciontu, Daniela Popa, Dan Ioan Popescu; 2 de la PRM - Lucian Bolcas, Iuliu Ioan Furo; Varujan Pambuccian (UAR), Aurel Vainer (FCER), Mihail Zaharia (indep.), Liana Dumitrescu (AMR), Zamfir Dumitrescu (Indep.), Sotiris Fotopolos (UER), Cozmin Gusa (PIN).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.