Cetateanul roman de origine palestiniana, Khaled Matar, al carui nume a fost vehiculat in presa in anul 2004 ca avand legaturi cu reteaua terorista Al-Qaida, a comparut ieri in fata unei instante clujene.
Kaled Mathar, in varsta 46 de ani, a fo
Cetateanul roman de origine palestiniana, Khaled Matar, al carui nume a fost vehiculat in presa in anul 2004 ca avand legaturi cu reteaua terorista Al-Qaida, a comparut ieri in fata unei instante clujene.
Kaled Mathar, in varsta 46 de ani, a fost arestat la 1 septembrie 2007 pe Aeroportul International Otopeni, la intrarea in Romania, in baza unui mandat de executare a pedepsei de sase ani de inchisoare data de Tribunalul Cluj pentru trafic de influenta. Palestinianul a negat orice implicare in actiuni teroriste, spunand ca in 2001 a aflat de la televizor ca „este mana dreapta a lui Ben Laden“.

Kaled Mathar a ajuns la Cluj, inainte de 89', pe filiera Yasser Arafat - Nicolae Ceausescu si a frecventat cursurile Facultatii de Drept. In perioada studiilor, palestinianul a fost atent supravegheat de Securitate, iar dupa Revolutie a ramas in Romania, deruland o serie de afaceri. Kaled Mathar a infiintat impreuna cu o alta persoana o institutie de invatamant superior privata-Universitate a Romano - Araba. Ulterior, palestinianul a intrat in atentia politiei si a Garzii financiare pentru diverse infractiuni economice, iar in anul 1997 procurorii au dispus cercetari fata de el pentru trafic de influenta. Kaled a fost acuzat ca in toamna anului 1997 a pretins si primit de la mai multe persoane sume de bani, in total 3.800 USD, promitandu-le ca prin relatiile pe care le are la Ambasada SUA de la Bucuresti le poate obtine vize pentru America. In anul 1999, palestinianul a parasit Romania fara a mai putea fi audiat si anchetat, fiind condamnat ulterior in lipsa la sase ani de inchisoare pentru trafic de influenta. In cauza a fost condamnata pentru aceeasi fapta la trei ani de puscarie si fosta sa sotie Gizela Prack.

A vrut sa infiinteze o scoala de pilotaj
In anul 2004, presa a relatat ca cetateanul roman de origine palestiniana nu ar fi fost strain de atentatele de la 11 septembrie de la New York si ca acesta ar avea legaturi cu Al-Qaida. Tot atunci s-a mentionat ca Mathar a fost arestat de FBI, dar informatia nu a fost confirmata. Serviciul Roman de Informatii a dat publicitatii un comunicat de presa in anul 2004, in care se arata ca in luna decembrie 1993, Khaled Matar a facut demersuri in vederea infiintarii unei sectii de pilotaj care sa functioneze in cadrul Universitatii Romano-Arabe, iar pregatirea pilotilor sa aiba loc pe aerodromul de la Ghimbav, langa Brasov.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.