Banca Mondiala plaseaza Romania pe locul 51  intr-un top care evalueaza performanta logisticii din 150 de state. Ne situam in urma Ungariei (locul 35), Sloveniei (37), Cehiei (38), Poloniei (40), Letoniei (42), Estoniei (47) si Slovaciei (50), d
Banca Mondiala plaseaza Romania pe locul 51 intr-un top care evalueaza performanta logisticii din 150 de state. Ne situam in urma Ungariei (locul 35), Sloveniei (37), Cehiei (38), Poloniei (40), Letoniei (42), Estoniei (47) si Slovaciei (50), dar inaintea Bulgariei (55) sau Lituaniei (58).
Analiza Bancii Mondiale a luat in calcul trei variabile: calitatea vamilor, infrastructura si transportul international. Punctajul obtinut de tara noastra este de 2,91 puncte, din 5 puncte posibile.
Cel mai bun punctaj obtinut de Romania, de 3,2 puncte, a fost inregistrat de transportul international, statul plasandu-se pe locul 35 in functie de acest indicator.
In functie de infrastructura, Romania a ocupat locul 50, cu 2,73 puncte, in timp ce punctajul cel mai redus, de 2,6 puncte a fost inregistrat la calitatea vamilor, tara situandu-se pe locul 56.Cargo Romania vede un business de 15 milioane euro in 2008Compania olandeza de transport si logistica C.S. Cargo Holding, prezenta din 2007 si pe piata din Romania, a achizitionat mGal spedition, cea mai mare companie de logistica din Slovacia. Detaliile tranzactiei sunt confidentiale.
Operatorul de logistica Cargo Romania, parte a holdingului cu acelasi nume, vizeaza venituri de 15 milioane euro in 2008 si isi propune, totodata, sa devina unul dintre primi 10 transportatori romani.
Compania detine propria sa flota de transport si ofera servicii de distributie.
In trei ani, compania intentioneaza sa se plaseze intre primele trei mari companii de logistica care opereaza in Romania si sa obtina o cota de piata de 10%, mizand pe faptul ca piata are un potential de crestere considerabil datorita acceptarii Romaniei ca membru al Uniunii Europene.
"In 2008 ne vom concentra asupra proiectelor din industriile alimentara, auto si electrotehnica. Anul viitor, compania intentioneaza sa atinga un nivel al veniturilor de 15 milioane euro si sa devina astfel unul dintre primii 10 transportatori romani", a declarat reprezentantul C.S. Cargo Holding, Vladimír Bystrov.ProLogis investeste 80 milioane euroProLogis desfasoara operatiuni in America de Nord, Europa si Asia. In Romania, ProLogis are in vedere dezvoltarea de parcuri logistice si industriale in orase mari. Compania investeste 80 milioane euro pentru constructia primelor sase cladiri din parcul industrial Bucharest A1, care va avea peste doi ani 12 cladiri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.