La data de 12 octombrie 2007, binecunoscuta interpreta Mihaela Mihai (foto) a fost tinta unui jaf, fiind agresata de un individ care i-a furat geanta. Artista reclama modul suspect in care s-a desfasurat ancheta Politiei din Buftea, care a incercat sa o transforme din victima in infractor. Imediat dupa reclamarea agresiunii,  asa-zisii oameni ai legii l-au facut disparut pe agresor, determinand-o pe Mihaela Mihai sa se intrebe daca nu cumva furtul a fost premeditat in scopul "destabilizarii mele si a controlului agendelor, in contextul intentiei  mele anuntate de a candida la alegerile pentru Parlamentul European din 2009". In loc sa faca cercetari la domiciliul cetateanului banuit de fapta, politistii i-au luat acesteia amprentele digitale pentru a le introduce, chipurile, in baza lor de date, iar la o saptamana dupa incident i-au cerut sa se fotografieze in sediul Politiei.


POLITISTI FÃ…RÃ… LEGI. La 31 octombrie, cantareata a fost chemata de un oarecare Duma, seful Politiei din Buftea, pentru "o confruntare" cu suspectul, care, potrivit anchetatorilor, abia "se intorsese" din Spania. Aceasta marturiseste ca "nu l-a putut recunoaste cu certitudine si ca, inainte de a intra in sala, inspectorul criminalist a incercat sa o intimideze, intreband-o: "Doamna, daca-l recunoasteti, puneti mana pe el!".


Suspiciunile interpretei venite din comportamentul dubios al politistilor care au  condus ancheta au determinat-o intr-un final  sa creada ca agresiunea nu a fost una  intamplatoare. Intrigata de modul in care un cetatean roman este tratat in astfel de situatii,  artista se intreaba, intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului de Interne, "din ce motive Politia Romana ma urmareste si actioneaza astfel, incercand prin diverse tertipuri sa ma compromita. De ce sunt hartuita, pusa pe drumuri pentru false «recunoasteri» si pusa in situatii care sa rastoarne pozitia mea, din victima in infractor?".


Scrisoarea integrala adresata de Mihaela Mihai ministrului de Interne.

Domnule Ministru al Internelor

Politia din Buftea a incercat sa ma tranfsorme din victima in infractor.
In urma agresiunii suferite vineri 12 octombrie 2007 care s-a soldat cu jaful gentii mele in care se aflau documente, telefoane mobile, agende, bani si alte bunuri, protestez pentru felul in care a fost condusa ancheta de catre Politia orasului Buftea, in raza careia s-a petrecut evenimentul.

Politistii l-au facut disparut din tara pe agresorul meu si au incercat sa ma introduca in baza de  date a Politiei.

In loc sa faca cercetari de urgenta la domiciliul cetateanului banuit de fapta, politistii s-au grabit sa-mi ia MIE amprentele digitale pentru a le introduce in baza lor de date.

La o saptamana dupa incident, mi-au cerut sa ma las fotografiata in sediul Politiei.

Amprentele mele digitale si fotografiile mele alaturi de hoti si criminali!


Exista trei ipoteze in acest caz:

1)    Furtul a fost premeditat, in scopul destabilizarii mele si a controlului agendelor, in contextul intentiei mele anuntate de a candida la alegerile pentru Parlamentul European din 2009. In acest caz, suntem in fata unui act de politie politica.

2)    Politistii sunt complici cu jefuitorii si cer victmei sa descrie in cel mai mic amanunt obiectele furate si valoarea lor, pentru a avea sub control "fructul" faptei si impartirea lui.

3)    Politistii din Buftea sunt incompetenti sau indolenti, ceea ce mi se pare cel mai putin probabil.


Se ridica unele intrebari:

1)    Din ce motive am fost tratata ca o infractoare si cu ce drept mi-au fost culse amprentele digitale si mi s-a cerut sa ma las fotografiata in sediul politiei?

2)    De ce au asteptat politistii o saptamana pentru a face perchezitie, lasand timp agresorului sa dispara cu obiectele furate?

3)    Presupunand ca agresorul a parasit cu adevarat tara, de unde stiau politistii si destinatia acestuia?

Am trimis sesizarea de mai sus d-lui Inspector General care mi-a raspuns printr-o scrisoare cu promisiunea unei acnhete interne.

In urma acestei sesizari, Seful Politiei din Buftea, dl. Duma, mi-a telefonat si m-a invitat miercuri 31 octombrie, la ora 10:00, la sediul Politiei in scopul unei confruntari cu suspectul, care, se pare, "s-a intors" din Spania.
Desi mi se promisese ca acel suspect sa fie imbracat la fel ca in momentul infractiunii (bluzon alb, apntaloni negri), la confrntare nu avea decat imbracaminte inchisa la culoare si stramta. Evident ca parea alta persoana, mult mai subtire. Nu l-am putut recunoaste cu certitudine.

De asemenea, inainte de a intra in sala, inspectorul criminalist a incercat sa ma intimideze, intrebandu-ma apasat: "Doamna, daca-l recunoasteti, puneti mana pe el?" Apoi m-am aflat fata in fata cu agresorul in aceasi incapere, la 3 metri distanta!

Ati fost vreodata victima unei agresiuni, sa stiti ce efecte psihologice produce?

Ceea ce a urmat insa, ma face sa cred ca aceasta agresiune nu a fost intamplatoare. In formularul de Proces-Verbal al Politiei, completat de unul din functionari, in doua locuri, am fost trecuta, scris de mana, ca fiind "persoana recunoscuta". Urma ca eu sa semnez... Am protestat si am facut corectura, taind cu pixul fraza tiparita care ma definea ca fiind Eu infractoarea recunoscuta ca atare, in urma confruntarii...

O singura data, poate fi o greseala. Dar, de doua ori, in acelasi document, aceeasi "greseala" nu mai poate fi intamplatoare.

Iar "martorii" adusi de Politie, semnasera deja acel Proces-Verbal!

Am sperat ca ordinul dvs de ancheta va produce o schimbare a atitudinii Politiei din Buftea. Constat ca " lucratura: iese la iveala si continua.

Pana acum am emis ipoterze, incep sa am certitudini.

As vrea sa stiu din ce motive Politia romana ma urmareste si actioneaza astfel, incercand prin diverse tertipouri sa ma compromita. De ce sunt hartuita, pusa pe drumuri pentru false "recunoasteri"  si pusa in situatii care sa rastoarne pozitia mea, din victima in infractor?

Daca acest jaf destabilizant pishologic nu a fost premditat, cer organelor de control ale Politiei romane sa deschida o ancheta care sa scoata la lumina motivele pentru care Politia orasului Buftea a procedat in acest fel.

Daca intermenul legal de 30 de zile nu va fi lamurita aceasta situatie, nu mi se vor inapoia bunurile si nu voi primi scuze oficiale din partea Politiei romane, voi considera ca jaful a fost premeditat din motive politice si voi intreprinde demesurile necesare pentru a gasi un raspuns la organizatiile europene pentru apararea drepturilor omului

Mihaela Mihai

Cetatean roman