PASAJ. Soferii vor putea circula pe cel de-al doilea pasaj de la Baneasa, de pe DN 1, peste doua saptamani, a declarat Mihai Grecu, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). "Problema la acest
PASAJ. Soferii vor putea circula pe cel de-al doilea pasaj de la Baneasa, de pe DN 1, peste doua saptamani, a declarat Mihai Grecu, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). "Problema la acest pasaj o reprezinta drumul care face legatura intre Strada Pri­vighetorilor si sensul giratoriu de sub pasaj. Trebuie sa rezolvam aceasta problema, pentru ca lucrarea apartine Primariei Capitalei", a afirmat Grecu.   AVAS. Privatizarea societatii IAR Ghimbav va fi reluata in 2008, dupa ce negocierile cu Eurocopter Franta au esuat in octombrie, deoarece investitorul nu a depus o oferta imbunatatita. "In primele trei luni ale anului viitor cred ca vom lansa anuntul de privatizare. Sper ca pana la jumatatea anului sa finalizam tranzactia", a declarat Laszlo Gyerko, vicepresedinte al AVAS.   FORBES. Miliardarul roman Ion Tiriac (foto) figureaza pe locul 13 in clasamentul celor mai bogati 15 oameni de afaceri din Europa de Est, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari, potrivit unui top publicat ieri de revista americana Forbes. Tiriac a fost in 2007 primul ro­man inclus in clasamentul Forbes al celor mai bogati oameni din lume, ocupand locul 840.   FINANTARE. Romania va pri­mi peste 7,5 milioane de euro de la UE in cadrul Programului PHARE 2006 Coeziune Economica si Socia­la privind masuri active pentru ocuparea fortei de munca. Circa 3 milioane de euro din bugetul programului este asigurat de statul ro­man. Firmele pot obtine finantari nerambursabile pana la 150.000 de euro pentru calificarea si recalificarea fortei de munca, iar contributia proprie trebuie sa fie de cel putin 20% din valoarea proiectului.   AUTOSTRAZI. Toate drumurile nationale vor fi reabilitate sau construite cu bitum modificat cu polimeri incepand din 2008, mai rezistent, dar si mai scump cu 20%, potrivit unei decizii a CNADNR. Aceasta conditie va fi introdusa in caietele de sarcini. La ora actuala, singurele statii de productie a bitumului modificat cu polimeri sunt la Vega, apartinand companiei Rom­petrol, si la Mangalia, detinuta de compania fran­ceza Colas.  UTI. Compania UTI Retail Solutions, membra a grupului de firme UTI, participa la Salonul international pentru dotarea ma­ga­­­­zinelor, prezentarea marfurilor si promovarea vanzarilor - "Pro­shop" in calitate de expozant, pre­zentand echipamente si tehnologii de securitate pentru spatii comerciale. Expozitia se desfasoara in cadrul complexului expozitional Romexpo, in perioada 7-11 noiembrie 2007. UTI Retail Solutions prezinta solutii de securitate de ultima generatie, confirmand astfel valoarea sa ca partener strategic pentru securizarea magazinelor celor mai importanti retaileri care activeaza in Romania.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.