INVENTAR LA MUZEE. Conform rezultatelor unui inventar comandat la nivel national de presedintele Vladimir Putin, s-a inregistrat o disparitie a peste 160.000 de obiecte din muzeele din Rusia. Numai din muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg
  INVENTAR LA MUZEE. Conform rezultatelor unui inventar comandat la nivel national de presedintele Vladimir Putin, s-a inregistrat o disparitie a peste 160.000 de obiecte din muzeele din Rusia. Numai din muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg au fost furate obiecte in valoare de peste 5 milioane de dolari de catre un curator. "Situatia este extrem de alarmanta. Am inventariat 500 de muzee care detin 20 de milioane de obiecte de arta. Acestea reprezinta un sfert din colectia nationala de obiecte de arta din muzee", a afirmat Dmitri Medvedev, vicepremierul Rusiei. (Gabriela Boeriu)


FILM ROMANESC LA LOCARNO. "Nu te supara, dar..." in regia Adinei Pintilie a fost selectat in sectiunea competitiva "Filmmakers of the Present" a Festivalului International de Film de la Locarno, care se va desfasura in perioada 1-11 august. Filmul Adinei Pintilie va concura, alaturi de alte 18, intr-o sectiune dedicata celor mai inovatoare tendinte din cinematografia moderna. Recunoscuta pentru selectia riguroasa, competitia "Filmmakers of the Present" prezinta filme radicale si inovatoare ca abordare, subiect sau stil, filme care au forta de a ridica intrebari atat asupra complexitatii vietii contemporane, cat si asupra cinematografiei insasi. (Raluca Grintescu)


ACCIDENT IGLESIAS. Patru membri ai staff-ului cantaretului Julio Iglesias au fost implicati, marti dupa-amiaza, intr-un accident rutier pe Transfagarasan, dupa care au fost supusi unor investigatii la Clinica de Traumatologie, Arsi si Chirurgie Plastica Reparatorie din Timisoara, aflandu-se in afara oricarui pericol, informeaza Mediafax. Accidentul, in urma caruia au fost raniti trei barbati si o femeie, s-a produs pe Transfagarasan, unde acestia circulau cu un autoturism Peugeot 407. Potrivit unor surse din Politie, in zona Cumpana, o pietricica a lovit parbrizul masinii si l-a spart, iar soferul s-a speriat, intrand cu autoturismul in parapetul de pe marginea drumului, fara ca vreo persoana sa fie ranita. Surse din cadrul spitalului au declarat ca cei patru au fost supusi mai multor investigatii si se afla in afara oricarui pericol, nefiind necesara spitalizarea lor. (R.D.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.