Ionut Lupescu are antecedente in atribuirea selectiva a drepturilor referitoare la nationala, oferind transmisiile radio unui post cu acoperire in Bucuresti si in zonele limitrofe.Cele sase televiziuni interesate de drepturile asupra meciurilor nationalei mai au timp pina pe 15 noiembrie sa-si depuna oferta la firma care intermediaza negocierile pentru Federatia Romana de Fotbal. In ciuda criticilor aduse de televiziuni, referitoare la unele clauze arbitrare introduse, care favorizeaza PRO TV (audienta stirilor sportive), asa-numitul caiet de sarcini nu a fost modificat. ĄDecizia finala nu va fi una exclusiv financiara. Vrem sa obtinem un aport financiar cit mai mare la bugetul FRF, dar in egala masura ne intereseaza si cum vor fi valorificate drepturile tv de catre cistigator", a declarat directorul general al FRF, Ioan-Angelo Lupescu, intr-un comunicat de presa.

La scurt timp dupa ce a ajuns la Federatia Romana de Fotbal, directorul general, Ionut Lupescu, a iscat un mare scandal prin cedarea drepturilor de difuzare radio a meciurilor natio-nalei catre postul Total Sport FM. Decizia oficialului federal a fost puternic contestata de Radio Romania, Consiliul National al Audiovizualului si de Consiliul Concurentei. Postul public a reclamat acordarea preferentiala a drepturilor, in timp ce institutiile considerau ca intelegerea dintre FRF si Total Sport ar fi fost ilegala, intrucit postul de sport nu avea acoperire decit in Bucuresti si in zonele limitrofe, si nu o acoperire de minimum 70%. In ciuda presiunilor, Lupescu nu a renuntat la contract, semnat pe o perioada de doi ani, chiar daca postul de sport incetase temporar sa mai emita. Cel mai fervent contestatar al contractului a fost presedintele CNA de la acea vreme, Ralu Filip, care a insistat ca FRF sa organizeze licitatie conform Legii audiovizualului.

Meciurile nationalei, dar si cele din Cupa Romaniei, Supercupa si din Liga a II-a au ajuns insa inapoi la Radio Romania, dupa ce postul public a preluat contractul de la Total Sport, platind aceeasi suma, in speta 60.000 de euro, pentru cei doi ani de contract. Inainte de semnarea noilor acte, postul public a avut acordul atit al federatiei, cit si al detinatorului drepturilor pentru a transmite meciurile de anul trecut ale nationalei in turneul amical din Cipru, dar si Supercupa Romaniei din iunie 2006. Totusi, finala Cupei Ro-maniei din anul precedent nu a fost transmisa, ca urmare a neintelegerilor din acea perioada. In prezent, Radio Romania detine drepturile preluate de la Total Sport pina pe 31 decembrie anul curent, aflindu-se in discutii cu Federatia Romana de Fotbal pentru o noua intelegere.