Femeile dorm mai prost decat barbatii, si, contrar lucrurilor care se credeau pana acum, de la o anumita varsta - in jur de 45 de ani - ajung sa sforaie la fel ca barbatii sau chiar mai rau. Este una din concluziile doctorilor Emilio González si Ma
Femeile dorm mai prost decat barbatii, si, contrar lucrurilor care se credeau pana acum, de la o anumita varsta - in jur de 45 de ani - ajung sa sforaie la fel ca barbatii sau chiar mai rau. Este una din concluziile doctorilor Emilio González si María Rueda, dupa ce au analizat mai multe persoane in cadrul Departamentului de Neurofiziologie de la spitalul “Casa Sanatatii” din Valencia, Spania. Potrivit expertilor, copiii - la care se manifesta cel mai des somnambulismul - si batranii sunt cei care au cele mai multe tulburari ale somnului, care se agraveaza la persoanele in varsta daca fumeaza sau daca sunt supraponderali. Cazurile cele mai frecvente de insomnie sunt cauzate de problemele respiratorii.

Cum sa ne imbunatatim somnul?
Specialistii sustin ca solutia in cazul alterarii somnului sta in schimbarea unor obiceiuri. Ei trebuie sa se bage in pat cu lumina stinsa, fara televizor, fara radio, sa citeasca numai lecturi relaxante - fara aventuri sau mister. Cei care au probleme de somn ar trebui sa manance usor seara, niciodata inainte de culcare, si sa nu faca sport seara, pentru ca se el ibereaza prea multa adrenalina.

Sforaitul fura pana la cinci ore de somn


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.