Filmul lui Steven Spielberg „E.T.: Extraterestrul“ a fost lansat in 1982, aducand pe marile ecrane o noua fata a fiintelor nepamantene. Cea de prieten al omului. „E.T.“ a fost un succes de box-office, devenind cel mai bine va
Filmul lui Steven Spielberg „E.T.: Extraterestrul“ a fost lansat in 1982, aducand pe marile ecrane o noua fata a fiintelor nepamantene. Cea de prieten al omului. „E.T.“ a fost un succes de box-office, devenind cel mai bine vandut film la acea ora. Astazi, pe site-ul www.gardianul.ro, „E.T.“ poate fi votat ca fiind cel mai bun film din toate timpurile.

Filmarile la aceasta productie a lui Spielberg au durat patru luni, din septembrie pana in decembrie 1981, in California, productia avand un buget de 10,5 milioane de dolari. „E.T.“ a avut un succes de casa care l-a detronat pe „Star wars“. Despre aceasta realizare a sa, Spielberg spune ca „E.T. condenseaza munca mea“. O aventura stiintifico-fantastica pentru intreaga familie, „E.T.“ este omagiul lui Spielberg adus copilariei.
In ciuda faptului ca filmul lui Ridley Scott „Nepamånteanul“ ne convinsese ca fiintele venite din spatiu sunt periculoase, trei ani mai tarziu Steven Spielberg ne arata o alta fata a extraterestrilor. Acestia pot fi simpatici, mai ales daca au si putina burt ica, la fel ca E.T. Infatisarea sa induiosatoare a fost obtinuta, se spune, dupa ce echipa lui Spielberg a suprapus fruntea si ochii lui Einstein pe fata unui copil.

Povestea, inspirata de prietenul imaginar al regizorului
Un baiat singuratic, Elliott (Henry Thomas) se imprieteneste cu un extraterestru uitat pe Pamant de tovarasii lui (interpretat in multe scene de o persoana foarte scunda in costumul lui E.T.). Elliott il familiarizeaza pe acesta cu obiceiuri pamantene - cum sa comunice, cum sa bea bere, sa manance bomboane sau sa imbrace hainele surorii sale, Gertie (Drew Barrymore). Prietenia lor secreta nu poate dura foarte mult si, curand, este amenintata de autoritati, care vor sa faca experimente pe extraterestru.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.