Medicul legist a spus ca intoxicatia ar fi putut fi cauzata de alcool etilic sau metilic, dar si de mancarea de ciuperci pe care detinutul a primit-o de acasa in weekend. "Moartea a fost violenta. Suspiciunile mele merg spre alcool etilic, apoi metil
Medicul legist a spus ca intoxicatia ar fi putut fi cauzata de alcool etilic sau metilic, dar si de mancarea de ciuperci pe care detinutul a primit-o de acasa in weekend. "Moartea a fost violenta. Suspiciunile mele merg spre alcool etilic, apoi metilic si chiar ierbicide. Nu este exclusa nici posibilitatea sa se fi intoxicat cu tocana de ghebe pe care a primit-o de acasa sambata. Substanta va fi stabilita prin analize de laborator", a spus medicul legist al IML Bacau, Nicolae Cristea, citat de Mediafax. Pe de alta parte, in camera detinutului s-au gasit la perchezitie trei bidoane de plastic in care fermentau fructe in zahar. "Camera 43 in care statea detinutul este cunoscuta ca fabrica a ceea ce detinutii numesc alcool penal. De aceea, se fac frecvent perchezitii acolo. 100 ml din acest alcool este vandut pentru un carton de tigari bune", a sustinut Claudiu Margasoiu, comandantul Penitenciarului Bacau. Detinutul Ionica Calara, de 36 de ani, a murit luni dimineata dupa ce, in timpul noptii, a acuzat dureri de stomac. Alti doi detinuti, colegi de celula cu victima, au reclamat ca nu se simt bine, insa medicii nu au gasit nimic suspect in starea lor de sanatate. Detinutii se ocupa frecvent cu fabricarea alcoolului in puscarii. Detinutii au retete proprii dupa care isi prepara bautura, cum ar fi fierberea marmeladei cu zahar si aspirina sau amestecul - miez de paine cu pasta de dinti. Alte metode la indemana detinutilor sunt: "after-shave prin paine" sau "fermentarea bulionului cu zahar". (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.