Curiero, al treilea operator din piata autohtona de curierat intern, si-a extins serviciile in Ungaria incepand cu luna octombrie 2007. Compania si-a demarat operatiunile prin incheierea unui parteneriat cu Sprinter - al patrulea operator de curierat
Curiero, al treilea operator din piata autohtona de curierat intern, si-a extins serviciile in Ungaria incepand cu luna octombrie 2007. Compania si-a demarat operatiunile prin incheierea unui parteneriat cu Sprinter - al patrulea operator de curierat ungar. In functie de zonele de ridicare a expedierilor din Romania, Curiero este capabil sa livreze si sa garanteze expedierea in 24-48 de ore in tara vecina. Compania este angajata in discutii cu mai multe companii de profil pentru patrunderea si pe alte piete regionale, se arata intr-un comunicat al societatii. "Extinderea serviciilor Curiero in Ungaria a fost o oportunitate determinata in principal de solicitarile si nevoile clientilor nostri. Evolutia parteneriatului cu Sprinter, in directia unui joint-venture sau a unei preluari, depinde de modul in care se va realiza sinergia la nivelul asumarii responsabilitatii fata de clienti", a declarat Bogdan Carcu, presedintele Curiero. "Ne asteptam ca extinderea serviciilor noastre in Ungaria sa genereze venituri de aproximativ 500.000 de euro in 2008". In aceasta faza, parteneriatul presupune folosirea reciproca a infrastructurii, cele doua companii realizand livrarile pentru clienti exclusiv pe teritoriul national propriu in care opereaza deja. Curiero estimeaza ca, pana la finele anului, livrarile intre cei doi parteneri vor ajunge la 1.000 de expedieri pe luna, dintre care cele pentru Ungaria sa reprezinte 30% din total. Curiero s-a repozitionat recent "cu simt de raspundere". Noua abordare strategica vizeaza realizarea unui salt calitativ al serviciilor si atragerea clientilor din segmentul de top al pietei. "Cu simt de raspundere" marcheaza trecerea companiei de la dezvoltarea extensiva a serviciilor si a portofoliului la cea intensiva. Curiero asigura la nivel national servicii de curierat rapid, curierat expres, curierat postal si curierat cargo. Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 8 mil. euro in 2006 si a derulat pana in acest moment investitii in valoare totala de 6,8 mil. euro. Curiero are 74 de puncte de lucru in tara, pe langa cel din Bucuresti, prin care asigura acoperirea nationala pentru serviciile sale.
Compania a afisat in primele noua luni o cifra de afaceri de 10,5 mil. euro, cu o crestere de 230% fata de intervalul ianuarie - septembrie 2006. Serviciul de curierat postal a inregistrat cea mai mare crestere dintre toate serviciile crescand cu 353%, pana la o cifra de afaceri de 5,3 mil. euro. Curiero estimeaza o cifra de afaceri de 60 mil. euro in 2009, reprezentand o crestere de peste 250% fata de tinta pentru anul acesta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.