Sositi in tara de la Mondialele din SUA, pugilistii Bogdan Dinu, Ronald Gavril si Iulian Stan au sustinut in cor ca au fost suspendati pe viata fara motiv de catre conducerea AIBA si ca-si pot dovedi nevinovatia cu acte eliberate de politia din Ch
Sositi in tara de la Mondialele din SUA, pugilistii Bogdan Dinu, Ronald Gavril si Iulian Stan au sustinut in cor ca au fost suspendati pe viata fara motiv de catre conducerea AIBA si ca-si pot dovedi nevinovatia cu acte eliberate de politia din Chicago, dar si cu declaratiile vanzatorilor din magazinul care le-a provocat atatea dureri de cap. Pe de alta parte, presedintele FRB, Rudel Obreja, spune ca pana cand nu va avea dovezi clare ale nevinovatiei celor trei, va fi "foarte drastic cu toti cei implicati."
"Toti suntem nevinovati si o vom dovedi. Avem actele necesare de la politia din Chicago prin care o sa dovedim ca n-a fost chiar asa cum s-a scris si cum s-a intrepretat. Am fost facuti de rusine in tara. Nici AIBA n-a stiut tot ce s-a intamplat, de aceea ne-a si suspendat pe viata, dar sunt sigur ca o sa se rezolve. Ne-am luat avocat si o sa se rezolve cat de curand. N-avem cum sa avem vreo interdictie in SUA pentru ca noi n-am fost anchetati de politia din Chicago. In magazin a fost o neintelegere care s-a interpretat gresit", a spus suparat Bogdan Dinu la sosirea pe aeroportul "Henri Coanda", in vreme ce Ronald Gavril a aprobat afirmatiile colegului sau de suferinta. "N-am ce sa comentez acum. Cand totul va fi OK, atunci vom face declaratii", a spus si Gavril. In apararea celor trei au sarit si medaliatul cu bronz la JO 2004, Ionut Gheorghe, dar si antrenorul lotului, Relu Auras. "Prima data cand am auzit si noi am fost indusi in eroare si in loc sa-i intelegem si sa-i ascultam, sa vedem ce au de spus, i-am luat ca atare, cu ceea ce au spus cei de la AIBA. Baietii singuri, simtindu-se nevinovati, s-au dus la Consulatul Romaniei din Chicago unde au fost ascultati. Cei de acolo le-au recomandat un avocat, care a fost la politie si se pare ca deja a luat o alta intorsatura toata problema. Sunt convins ca nu sunt vinovati", a spus Auras, adaugand ca este convins si de faptul ca AIBA le va ridica suspendarea. "Acesti sportivi sunt la lot, cum sunt Dinu si Gavril, de zece ani. Au fost in atatea tari si erau juniori, erau saraci, amarati, ca la inceput, iar tentatiile erau mari, dar n-au pus niciodata mana. Nu cred ca acum la anii lor s-au gandit sa puna mana pe trei manusi si pe trei fesuri. In mod sigur suspendarea AIBA va fi ridicata, dupa ce forul international va avea la dispozitie toate actele. Si AIBA s-a grabit, a vrut sa dea o lectie foarte dura, mai ales ca presedintele e nou si a vrut sa-si castige popularitate", a concluzionat Auras.
Pe de alta parte, presedintele FRB, Rudel Obreja, a subliniat ca daca cei trei pugilisti isi vor dovedi nevinovatia, atunci forul roman de specialitate va actiona in consecinta. "La Chicago am mers cu bune intentii si cu multe sperante, dar din pacate evolutia lucrurilor acolo a fost catastrofala pentru noi. Deja se cunoaste ceea ce s-a intamplat", a spus Obreja pentru Mediafax, adaugand ca a fost deschis un proces in SUA, in urma caruia se va vedea care a fost realitatea, "cu toate probele de rigoare", si abia apoi se va putea trage o concluzie. "Este o pata extraordinara pe obrazul boxului si mai ales pe obrazul Romaniei. Sunt responsabil si eu de asta si nu pot sa tolerez asa ceva. Vreau sa convoc Biroul Federal, sa analizam ce s-a intamplat si sa decidem cine este vinovat, de ce fapte se face vinovat, si sa plateasca", a mai punctat Obreja, precizand ca nu va incerca sa-i reabiliteze pe cei trei "decat in momentul in care eu personal voi avea dovezile faptului ca sunt nevinovati, ca intr-adevar a fost o greseala si ca lucrurile n-ar fi trebuit sa ia o asemenea turnura. Exista asemenea elemente, dar pana la proba contrarie nu pot sa ma pronunt, ba dimpotriva, voi fi foarte drastic cu toti cei implicati".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.