Fundatia "Bill si Melinda Gates" va acorda o finantare de 1,4 milioane de dolari, in cadrul programului "Global Libraries", care vizeaza informatizarea bibliotecilor publice din Romania. Suma de 1,4 milioane de dolari reprezinta o finantare neramburs
Fundatia "Bill si Melinda Gates" va acorda o finantare de 1,4 milioane de dolari, in cadrul programului "Global Libraries", care vizeaza informatizarea bibliotecilor publice din Romania. Suma de 1,4 milioane de dolari reprezinta o finantare nerambursabila, pe un an de zile, si face parte dintr-un proiect pilot de informatizare a 13 biblioteci publice din cinci judete din Romania - Ilfov, Hunedoara, Iasi, Salaj si Tulcea. Timp de un an de zile, reprezentantii Fundatiei au fost prezenti in Romania pentru a discuta cu directori din bibliotecile publice si reprezentantii MCC despre includerea Romaniei in programul de informatizare a bibliotecilor publice comunitare "Global Libraries", derulat prin intermediul organizatiei internationale International Research & Exchanges (IREX). Derularea programului pilot in cele 13 biblioteci din Romania va cadea in responsabilitatea organizatiei internationale non-profit IREX si a lui Paul-Andre Baran, directorul programului "Global Libraries" pentru Romania. Dupa incheierea programului pilot, programul de informatizare va continua, cu sprijinul financiar al Fundatiei "Bill & Melinda Gates", la nivelul a circa 1.500-2.000 de biblioteci publice din Romania. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.