Cotidianul Bild prezinta ipoteza potrivit careia tenismanul Tommy Haas ar fi fost otravit de rusi in septembrie, in semifinala Cupei Davis, pierduta de Germania, la Moscova, in fata Rusiei, scor 2-3, cand jucatorul german s-a plans de dureri de stomac dupa primul meci de simplu.

Ipoteza a fost lansata de tenismanul Alexander Waske, care sustine ca a aflat de acest lucru de la un rus. "Am vorbit cu un rus din Moscova despre Cupa Davis. El mi-a zis, in treacat, ca probabil intalnirea ne-a lasat un gust amar, dupa ce Tommy Haas a fost otravit. Atunci eu i-am spus ca Tommy a avut probleme gastrice cauzate de o gripa, dar el m-a contrazis, spunandu-mi ca jucatorul nostru a fost otravit", a relatat Waske.

Tenismanul german, care nu a vrut sa dezvaluie numele rusului de la care a aflat despre otravire, a adaugat: "Omul mi-a spus doar ca exista mereu mijloace cand vrei sa otravesti pe cineva. Ši el trebuie sa stie, pentru ca lucreaza cu 170 de echipe din Rusia si din tarile vecine".

Tommy Haas, care nu a putut evolua decat in primul meci de simplu, pierdut cu 2-6, 2-6, 2-6 in fata lui Igor Andreev, dupa aceasta partida acuzand dureri puternice de stomac, spune ca ipoteza otravirii este plauzibila. "Am fost socat cand mi-a spus Alex ceea ce a aflat. Dar acum, cand ma gandesc cat de rau mi-a fost atunci, nu m-as mira sa fie adevarat. Imi amintesc ca eu am fost singurul din echipa care, dupa masa, mai comandam in camera o gustare seara sau latte macchiato. Din moment ce nimeni altcineva din echipa nu s-a mai plans de dureri de stomac, atunci, daca ipoteza ar fi adevarata, inseamna ca asa am fost otravit", a spus Haas.

Si medicul echipei de Cupa Davis a Germaniei, Erich Rembeck, s-a aratat foarte surprins de ipoteza otravirii. "Nu pot sa exclud ipoteza otravirii, pentru ca pe Tommy Haas l-am consultat doar legat de simptomele pe care le-a prezentat. Atunci nu am avut niciun indiciu care sa ne determine sa ii facem teste legate de o posibila otravire", a precizat Rembeck.

Rusia s-a calificat in finala Cupei Davis pe care o va disputa, in deplasare, cu Statele Unite, in perioada 30 noiembrie - 2 decembrie.
Mediafax