Scandalul iscat in Italia de romånul Romulus Mailat ridica probleme si in råndul artistilor nostri. Cåntareti, actori, modele, tuturor le este teama sa mai mearga in “Cizma” din cauza ca ar putea pati ceva rau. Ura ital
Scandalul iscat in Italia de romånul Romulus Mailat ridica probleme si in råndul artistilor nostri. Cåntareti, actori, modele, tuturor le este teama sa mai mearga in “Cizma” din cauza ca ar putea pati ceva rau. Ura italienilor vizavi de romåni a intrecut orice limita, asa incåt multe dintre vedete nu mai semneaza contracte pentru diaspora din Italia.

Luminita Anghel este de parere ca toata problema infractorului Mailat a degenerat si nu i se pare corect ceea ce se intampla, faptul ca toti romanii din Italia au de suferit din pricina unuia. Cantareata nu are curaj sa mai mearga acolo, chiar daca i s-ar spune ca totul este in regula si ar primi protectie. ”Este un mare risc pe care ti-l asumi daca pleci acum in Italia. Cred ca vreo sase luni, cel putin, nu e de mers acolo. Imi este foarte teama. Chiar daca as fi invitata la ambasada, la un cockteil, intr-un mediu foarte protejat, nu as accepta sa merg. Nu stii la ce te poti astepta si cum pot degenera lucrurile”, ne-a spus Luminita. Cantareata a intampinat astfel de probleme si in vara, atunci cand i-a fost anulat un concert ce urma sa aiba loc pent ru comunitatea de romani din Milano. “Imediat dupa ce a avut loc crima din metrou, in care o romanca a ucis o italianca cu umbrela, ni s-a spus ca spectacolul a fost anulat pe motiv ca este foarte periculos sa se stranga atat de multi romani la un loc. Este o mare nedreptate sa urasti Romania pentru cativa infractori. Hoti si criminali sunt peste tot, dar se pare ca ai nostri sunt mult mediatizati. S-au comis atat de multe infractiuni si pe teritoriul nostru de catre italieni, dar nu am reactionat asa”, ne-a spus Luminita Anghel, careia ii este teama ca nu cumva tot scandalul acesta sa aiba repercusiuni si in alte tari in care traiesc multi romani, cum ar fi Spania.

Andreea Antonescu: 'Sunt invidiosi pe noi>>
Andreea Antonescu este si ea o cantareata care are o relatie foarte buna cu strainatatea. Merge foarte des peste hotare la cererea comunitatilor de romani, dar spune ca de acum incolo se va gandi de doua ori inainte sa mearga in Italia. “Este foarte urat ce se intampla si sunt convinsa ca italienii sunt invidiosi pe romani pentru ca suntem mult mai inteligenti. Sa nu uitam ca cei mai multi angajati de la Microsoft sunt romani, la firmele mari din lume, la fel. La noi vin permanent italieni in cautare de femei frumoase si ar trebui amintit ca in Romania au fost prinsi atatia pedofili si criminali italieni, dar nu am procedat asa cum fac ei acum”, spune cantareata. Peste o luna, Andreea va pleca in Spania, acolo unde a fost invitata in repetate randuri sa sustina concerte pentru diaspora romana. Blonda isi aminteste ca in vara a sustinut un concert langa Madrid, care s-a bucurat de mare succes. “La sfarsit, primarul orasului mi-a adus un buchet de flori si m-a felicitat. S-a declarat foarte multumita de romanii de acolo si mi-a spus ca sunt oameni foarte muncitori si seriosi. Ba chiar ii era teama ca nu cumva acum, o data cu intrarea noastra in UE, sa-i piarda pe romani si ca nu stie ce sa faca sa-i pastreze in Spania. Marturisesc cu sinceritate ca o data ajunsa la Madrid am fost sfatuita sa am grija de poseta ca sunt multi oameni la spectacol care m-ar putea fura. Un spaniol pe care il cunosteam mi-a spus ca nu trebuie sa ma feresc numai de conationalii mei, pentru ca si spaniolii fura pe rupte, numai ca se da vina pe altii, de cele mai multe ori”, spune Andreea. Cantareata a mai declarat ca nu a avut niciodata vreo problema din cauza faptului ca este romanca, dar ca acum ii este teama sa mearga in Italia. Andreea ne-a mai povestit o intamplare cu o prietena de-ale ei, care a mers la Milano cu o masina cu numere de Germania si pe care a gasit-o distrusa in parcarea hotelului. Masina era pictata cu mesaje foarte urate la adresa nemtilor. “Italienii au ceva impotriva tuturor. E aberant si deplasat ceea ce fac ei. Eu pun totul pe seama faptului ca sunt gelosi pe toti cei care sunt mai inteligenti, mai frumosi si se bucura de succes mai mult ca ei. Au mari probleme pe care ar trebui sa si le rezolve intre ei, nu sa se razbune pe atatia oameni nevinovati”, a conchis Andreea.

Monica Anghel: 'Mi-e frica de acei oameni>>
Monica Anghel este socata de amploarea pe care a luat-o scandalul si de actele nesabuite pe care le fac italienii la adresa noastra. “Consider o mare prostie, o nebunie si o bataie de joc ceea ce se intampla in Italia si modul in care sunt tratati romanii de acolo. Sa nu uitam de pedofilii si criminalii italieni foarte periculosi, care au fost prinsi in Romania si, cu toate acestea, nu am generalizat niciodata si nu am adus atatea acuze italienilor, cum fac ei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.