Orange a depus in instanta o cerere de suspendare a executarii contractului incheiat de Ministerul Comunicatiilor cu Romtelecom si cu alte firme. In sedinta de judecata, avocata Romtelecom a invocat o exceptie de neconstitutionalitate care face refer
Orange a depus in instanta o cerere de suspendare a executarii contractului incheiat de Ministerul Comunicatiilor cu Romtelecom si cu alte firme. In sedinta de judecata, avocata Romtelecom a invocat o exceptie de neconstitutionalitate care face referire la posibilitatea prin care o parte poate cere in instanta suspendarea executarii actului administrativ de care se considera afectata. Aceasta a sustinut ca prevederile articolului ar incalca dreptul la un proces echitabil, intrucat instanta, cand ar trebui sa stabileasca o sentinta, nu s-ar putea pronunta pe toate probele. Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea si a stabilit un nou termen, 3 decembrie, pentru rejudecarea cazului. In procesul de fond, in care Orange Romania cere anularea intregii proceduri de achizitie realizate de Ministerul Comunicatiilor, pentru acest proiect, judecatorii au fixat ieri data de 4 decembrie. Noul termen a fost stabilit dupa ce avocatul Ministerului Comunicatiilor a depus la dosar documentatia ce a stat la baza achizitiei.
Avocatul S.C. Orange Romania, Marin Dragne, a cerut instantei sa respinga exceptia ca inadmisibila, adaugand ca, in opinia sa, "Romtelecom nu ar vrea altceva decat sa blocheze solutionarea cauzei".
Consortiile au fost declarate castigatoare in urma licitatiei organizate de MCTI conform regulilor de achizitie ale Bancii Mondiale. Ministrul Comunicatiilor, Iuliu Winkler, a semnat un contract prin care Romtelecom, Sysware Systems Integration, respectiv S&T Romania si AccessNet International se angajau sa furnizeze echipamentele necesare pentru cele 246 de Retele Electronice ale Comunitatilor Locale incluse in proiectul "Economia Bazata pe Cunoastere".
Valoarea totala a celor doua contracte este de 23.335.976 dolari, dintre care 20.523.139 si 2.812.837 reprezinta valorile contractelor incheiate cu Romtelecom si respectiv S&T-accessNet.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.