Intr-un fel, putem spune ca am devenit „vedetele“ Europei, comunicatele de presa de ieri necontenind sa faca referiri fie la incalcarea drepturilor omului de catre regimul italian prin expulzarea in masa a imigrantilor romani, fie la act
Intr-un fel, putem spune ca am devenit „vedetele“ Europei, comunicatele de presa de ieri necontenind sa faca referiri fie la incalcarea drepturilor omului de catre regimul italian prin expulzarea in masa a imigrantilor romani, fie la actele barbare la care se dedau conationalii nostri pe teritoriu strain. Sunt stiri pro si contra. Suntem in acelasi timp si aparati, si injurati. Nici cand s-a pus problema integrarii Romaniei in Uniunea Europeana nu au avut loc asemenea manifestari care sa aiba drept tinta Romania. De atunci au trecut 10 luni.

De parca toata isteria creata in jurul romanilor din Italia nu ar fi fost de ajuns, tot in cursul zilei de ieri, a aparut o stire la care nu stii daca sa razi sau sa plangi. Un italian a venit in Romania pentru a participa la o partida de vanatoare de pasari. Ironia sortii a facut ca italianul sa fie confundat nu cu o zburatoare, ci cu o sireata vulpe si sa fie impuscat in cap de chiar presedintele de onoare al AJVPS Arad. Nu gresim deloc daca acestei intamplari ii atribuim rolul de bomboana pe coliva, pentru ca este incredibil de neinspirat momentul. Taman cand italienii isi deplangeau propriii cetat eni, inca unul sa fie omorat si nu oriunde, ci in fieful lui Dracula. Sunt atatea intamplari ori coincidente, incat parca lucrurile urmeaza un curs dupa un scenariu stiut dinainte. Dincolo de originea comuna a celor doua popoare, in comunicatele straine de presa sunt cuvinte care se repeta de zeci, sute de ori: Roma, Romania, primul-ministru Romano (Prodi), rromi, Rom(ulus) Mailat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.