Toti caii din Romania - aproximativ un milion - trebuie sa aiba pasaport pana la 1 iulie 2008 pentru a putea circula pe teritoriul UE, a de­clarat ieri Robert Barna, presedintele Autoritatii Hipice Nationale, la expozitia interÂ&#
Toti caii din Romania - aproximativ un milion - trebuie sa aiba pasaport pana la 1 iulie 2008 pentru a putea circula pe teritoriul UE, a de­clarat ieri Robert Barna, presedintele Autoritatii Hipice Nationale, la expozitia inter­nationala Indagra. Pentru a li se elibera pasapoarte caii trebuie identificati prin aplicarea de microcipuri. Pana acum au fost identificati doar 400.000 de cai, din care 10.000 au si pasaport. Indentificarea a inceput in 2004, contra cost, sub tutela Autoritatii Veterinare. Procesul s-a impotmolit si s-a lasat cu scandal pentru ca cipurile folosite erau neconforme cu nor­mele UE. Dupa mai multe in­cercari nereusite, Agentia Nationala pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie, care se ocupa acum de identificare, a reusit sa finalizeze licitatia pentru cumpararea de cipuri. Acum identificarea va fi gratuita.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.