US MediaSind a organizat ieri, in fata Parlamentului, un protest care se inscrie in seria actiunilor organizate in paralel de catre Federatia Internationala a Jurnalistilor (FIJ), in 30 de tari, sub sloganul "Stand Up For Journalism".
Obiectivul manifestatiei a fost acela de a atrage atentia opiniei publice fata de atacurile clasei politice la adresa jurnalistilor romani si politizarea institutiilor publice de radio si televiziune.
"Incercam, de 3-4 ani, sa atragem atentia opiniei publice asupra cazurilor de agresiune, verbala sau de alta natura, a clasei politice romanesti, si in special a unor anumiti reprezentanti ai acestei clase. Asteptam acum raspunsul Comisiei Europene cu privire la Raportul de tara pe probleme de mass-media", a declarat pentru Mediafax, Cristi Godinac, presedintele US MediaSind. Potrivit acestuia, este necesara existenta unei strategii nationale privind sustinerea economica a presei, respectarea Codului Deontologic prevazut in Contractul Colectiv si implicit un jurnalism de calitate, precum si sustinerea de catre patroni a drepturilor jurnalistilor, negociate in Contractul Colectiv de Munca la Nivel de Ramura Mass-Media. (C.P.)