Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 au dispus ieri ca DNA sa depuna Nota catre SRI in cazul "ascultarii" telefoanelor Corinei Voiculescu.  

Un nou episod s-a derulat ieri la instanta in procesul intentat de Corina Voiculescu i
Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 au dispus ieri ca DNA sa depuna Nota catre SRI in cazul "ascultarii" telefoanelor Corinei Voiculescu.  

Un nou episod s-a derulat ieri la instanta in procesul intentat de Corina Voiculescu impotriva sefului Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar (foto), prin care fiica mai mica a omului de afaceri Dan Voiculescu il acuza pe seful Anticoruptie ca ar fi solicitat SRI sa-i fie ascultate ilegal telefoanele.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 au clarificat ieri ce institutie trebuie sa depuna la dosarul din instanta Nota transmisa de DNA catre SRI, dupa ce la termenul trecut au admis cererea Corinei Voiculescu in acest sens. Aparatorul procurorului-sef al DNA nu s-a opus solicitarii, precizand ca documentul nu este un secret de stat si ca depunerea lui la dosar ar fi utila acestei cauze pentru a se vedea ce contine.

Instanta a admis atunci cererea. Problema era cine depune documentul: DNA sau Ministerul Public? Potrivit Mediafax, reprezentantul Ministerului Public, prezent ieri in sala de judecata, a sustinut ca Nota trebuie depusa de DNA, nu de Ministerul Public, in conditiile in care Directia este institutie cu personalitate juridica. Instanta a decis ca DNA este institutia care trebuie sa depuna la dosar Nota catre SRI, obligand DNA sa faca acest lucru pana la urmatorul termen de judecata, stabilit pentru 11 decembrie.


"ASCULTARE" FÃ…RÃ… DOSAR. Plangerea Corinei Voiculescu a fost inregistrata la Judecatoria Sectorului 1 la data de 12 iulie 2007. Ea a depus la 19 aprilie 2007, la Sectia Anchete Speciale din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), o plangere penala impotriva sefului DNA, Daniel Morar, pe care il acuza de infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

In plangere, Corina Voiculescu arata ca Daniel Morar i-a incalcat o serie de drepturi garantate de Constitutie, libertatea individuala, secretul corespondentei si al convorbirilor telefonice si dreptul la viata privata, dreptul la imagine, atunci cand i-a cerut in mod direct sefului adjunct al SRI, Florin Coldea, date despre viata ei privata, dar si despre activitatea profesionala, si asta in conditiile in care ea nu face obiectul nici unui dosar penal al DNA.

In aceeasi zi, liderul PC, Dan Voiculescu, prin avocat, a depus si el o plangere penala impotriva sefului DNA, acuzandu-l de politie politica atunci cand a cerut SRI date despre persoana sa. Plangerea se afla in faza verificarilor preliminare, la Parchetul ICCJ. Pe de alta parte, Daniel Morar sustine in intampinarea depusa la dosarul cauzei ca DNA a respectat legea atunci cand a facut adresele la SRI.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.