Ieri dimineata, in zona de cazarma a navei MAI 2107, in prova, politistii de frontiera din cadrul Grupului de Nave Mangalia, si-au gasit un coleg impuscat. Era intr-o balta de sange si prezenta o rana la nivelul tamplei. Imediat a fost anuntat coman
Ieri dimineata, in zona de cazarma a navei MAI 2107, in prova, politistii de frontiera din cadrul Grupului de Nave Mangalia, si-au gasit un coleg impuscat. Era intr-o balta de sange si prezenta o rana la nivelul tamplei. Imediat a fost anuntat comandantul navei care a chemat Salvarea. Medicii, din pacate, nu au putut sa faca altceva decat sa constate decesul. Imediat au fost chemati politistii criminalisti si procurorul. Ancheta a aratat ca agentul principal, motorist pe nava, Gabriel Valentin Ionescu, in varsta de 35 de ani, s-a sinucis cu pistolul din dotare. El a intrat in serviciu duminica seara. Fiindca marea era agitata si stia ca nu vor iesi in larg prea curand, agentul si-a luat armamentul din dotare, un pistol „Carpati”, si le-a spus colegilor ca se duce pe nava sa si-l curete. Voia sa treaca timpul altfel, mai ales ca era de serviciu pe nava si trebuia sa-i asigure siguranta la cheu. Dimineata, unul dintre colegi a ridicat chepengul sa coboare in zona Cazarma a navei si l-a vazut pe Valentin intr-o balta de sange, cu pistolul in mana. Criminalistii au stabilit ca Valentin si-a pus pistolul la gat si a tras. Glontul, prin ricoseu, a spart c utia craniana si a iesit prin zona tamplei. Moartea a fost instantanee.

Divortul
Colegii l-au chemat imediat pe un var de al victimei, si el politist de frontiera in cadrul Grupului de Nave Mangalia, care se afla la serviciu. Acesta a anuntat la randul sau familia. Din declaratiile sotiei, profesor in cadrul Scolii numarul 3, Medgidia, a reiesit ca urma sa intenteze actiune de divort. Anchetatorii sustin ca asta ar putea fi cauza sinuciderii agentului principal. El era casatorit din anul 2002 si nu avea copii.

Fara vicii
Valentin Gabriel Ionescu, in varsta de 35 de ani, s-a angajat la Politia de Frontiera in anul 2000 ca sergent angajat pe baza de contract. In anul 2004 a fost avansat la gradul de agent principal, trecand astfel in corpul agentilor de politie de frontiera. Din declaratiile colegilor a reiesit ca Valentin era un om linistit, fara vicii. „Nu si-a inselat niciodata sotia. Nu bea, nu fuma”, ne-a declarat unul dintre colegii sai. Surse din politie ne-au declarat ca in urma cu patru, cinci luni sustinuse terstul psihologic pe care il trecuse cu brio.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.