Sefa Departamentului de Stat a reusit sa-l convinga pe premierul israelian ca presedintele Autoritatii Palestiniene Mahmoud Abbas este un partener real de tratative, ceea ce Ehud Olmert a si declarat. Asta dupa ce ani in sir Israel a sustinut ca nu e
Sefa Departamentului de Stat a reusit sa-l convinga pe premierul israelian ca presedintele Autoritatii Palestiniene Mahmoud Abbas este un partener real de tratative, ceea ce Ehud Olmert a si declarat. Asta dupa ce ani in sir Israel a sustinut ca nu exista in tabara palestiniana un partener de tratative. Dupa ce a trecut peste acest hop, Condoleezza l-a determinat pe Abbas sa declare ca Annapolis este o treapta binevenita catre realizarea visului palestinian de a-si crea propriul stat independent si suveran. Mai ramanea de conferit Annapolis-ului statutul de Summit international autentic. Posibil numai prin invitarea nu numai a statelor arabe aflate in orbita americana, ci si a Siriei. Presedintele Bush nu si-a dorit prezenta siriana la Annapolis. Condoleezza si Olmert au discutat vreme de o ora "intre patru ochii, si au ajuns la concluzia ca la Annapolis trebuie sa participe si Siria. Condioleeza nu pleaca din Orientul Mijlociu linistita: Wallid Al-Mualam, ministrul de Externe al Siriei, cu care s-a intalnit in Turcia, nu i-a confirmat participarea Siriei, iar Tzipi Livni, ministrul israelian de Externe, i-a atras atentia ca Washingtonul trebuie sa ia aminte ca Israel nu va fi de acord cu proclamarea statului Palestina inaintea de asigurarea securitatii sale. Un tango in care participantii inca se calca pe picioare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.