Castigul salarial mediu nominal brut a fost in luna septembrie de 1.411 lei, cu 1,1 la suta mai mare fata de luna precedenta, iar salariul mediu nominal net realizat a fost de 1.040 lei, in crestere fata de luna anterioara cu 10 lei, respectiv cu 1,0
Castigul salarial mediu nominal brut a fost in luna septembrie de 1.411 lei, cu 1,1 la suta mai mare fata de luna precedenta, iar salariul mediu nominal net realizat a fost de 1.040 lei, in crestere fata de luna anterioara cu 10 lei, respectiv cu 1,0 la suta, anunta INS, citat de agentia A.M.Press. Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net au fost inregistrate in activitatile de intermedieri financiare (3.186 lei), iar cele mai mici in industria de prelucrare a lemnului si a produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei (603 lei). Comparativ cu luna septembrie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 20,9 la suta. In luna septembrie au fost inregistrate cresteri ale castigului salarial mediu net fata de luna august, ca urmare a acordarii de prime ocazionale, inclusiv a primelor de vacanta si sumelor din profitul net, negocierilor de salarii si a realizarilor de productii mai mari. Indicele castigului salarial real pentru luna septembrie 2007 fata de luna precedenta, calculat ca raport intre indicele castigului salarial nominal net si indicele preturilor de consum, a fost de 99,9 la suta.
Fata de luna octombrie 1990, indicele castigului salarial real a fost de 106,2 la suta, cu 0,1 puncte procentuale mai mic fata de cel inregistrat in luna august 2007.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.