Revizuirea perspectivei reflecta raspunsul limitat al politicilor guvernamentale la dezechilibrele externe in crestere ale Romaniei, corelate cu conditii dificile pe plan international. Potrivit S&P, politicile fiscale si cele de venituri sunt ex
Revizuirea perspectivei reflecta raspunsul limitat al politicilor guvernamentale la dezechilibrele externe in crestere ale Romaniei, corelate cu conditii dificile pe plan international. Potrivit S&P, politicile fiscale si cele de venituri sunt expansioniste, iar alegerile vor stimula, cel mai probabil, cheltuielile curente, vor reduce calitatea guvernarii si vor intensifica presiunile inflationiste. "Acest lucru va continua sa impiedice capacitatea Guvernului de a raspunde la dezechilibrele externe aflate in crestere, reducand, in acelasi timp, abilitatea de a beneficia din plin de integrarea in UE", a declarat, in comunicat, Marko Mrsnik, analist al S&P. "Evolutia veniturilor deriva in principal din sume temporare suplimentare si mascheaza pozitia fiscala de baza. In cazul in care cresterea se va deteriora si mai mult in viitor, pozitia fiscala ar putea slabi semnificativ", a spus Mrsnik. Ca factori pozitivi, S&P noteaza ca datoria guvernamentala ramane scazuta, sub nivelul mediu al tarilor al caror rating este "BBB". "Am revizuit la negativ perspectiva Romaniei pentru a reflecta aplicarea unor politici neadecvate pentru dezechilibrele aflate in crestere. Aceasta rezulta din inrautatirea mediului politic", a aratat Mrsnik. (E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.