Politia italiana l-a arestat luni, la Palermo, pe seful mafiei siciliene, Salvatore Lo Piccolo. Barbatul era cautat de autoritati de peste 20 de ani, dar a reusit pina acum sa scape neprins. O data cu el au mai fost retinute trei persoane, aflate si ele pe lista celor mai vinati 30 de infractori din Peninsula. Este vorba de sefi mafioti acuzati de diverse infractiuni si care au o mare influenta in Sicilia. Printre cei retinuti se numara si fiul lui Salvatore Lo Piccolo, care a preluat o parte din afacerile ilegale de la tatal sau. „Este o zi mare pentru Sicilia, iar aceste arestari sint extrem de importante", a declarat, pentru BBC, Leoluca Orlando, fost primar al orasului Palermo, care a incercat, in timpul mandatului, sa combata criminalitatea organizata.

Potrivit autoritatilor, Salvatore Lo Piccolo a preluat sefia mafiei siciliene, Cosa Nostra, anul trecut, dupa ce vechiul lider, Bernardo Provenzano, a fost capturat de politie. Lo Piccolo are 65 de ani, iar anchetatorii spun ca isi va petrece tot restul vietii dupa gratii. El si-a inceput „cariera" de mafiot in urma cu citeva decenii, cind s-a angajat ca bodyguard la un mare cap al lumii interlope. De-a lungul anilor, Lo Piccolo a urcat constant in ierarhia organizatiei.

Predecesorul sau, Bernardo Provenzano, a condus Cosa Nostra de la inceputul anilor ’90 pina in 2006 si era supranumit „seful tuturor sefilor". El era considerat un om extrem de important si influent in lumea mafiota si a fost vinat de politie timp de 40 de ani. Autoritatile au reusit sa-l captureze in aprilie 2006, iar de atunci e tinut in carcera, intr-o inchisoare de maxima securitate din Torino.

Dupa arestarea lui s-au vehiculat trei nume de posibili succesori in fruntea mafiei siciliene - Salvatore Lo Piccolo (foto), Antonino Rotolo si Matteo Messina Denaro.

Rotolo a fost retinut de politie in iunie anul trecut, iar Denaro e in continuare in libertate.