PULSUL MEDICINEI
E un gest de intelepciune ca fiecare om sa vada ce culoare si claritate are urina sa. Fiindca, de exemplu, daca urina are o culoare mai inchisa, precum berea, e semn ca ficatul nu merge bine sau daca observa in urina sange trebu
PULSUL MEDICINEI
E un gest de intelepciune ca fiecare om sa vada ce culoare si claritate are urina sa. Fiindca, de exemplu, daca urina are o culoare mai inchisa, precum berea, e semn ca ficatul nu merge bine sau daca observa in urina sange trebuie sa mearga cu grabire la medicul de rinichi, la urolog.

Pierderea de sange in urina se numeste hematurie si o explica un tandem de chirurgi urologi de mare valoare: conf. dr col. Dan Mischianu, seful Clinicii de urologie la Spitalul Militar Central, si conf. dr Pricop de la Clinica de Urologie din Iasi. In urina este normal sa existe 1.000 de hematii pe milimetru si pe minut, peste 2.000-3.000 de celule de sange in urina aratand o hematurie microscopica, care nu se vede cu ochiul liber, ci se constata doar in examenul de laborator. Cand insa intr-un litru de urina se gaseste un mililitru de sange, coloratia se vede cu ochiul liber. Cheagurile de sange in urina certifica hematuria. Hematuria este un semnal de alarma si reprezinta o urgenta de diagnostic, dar rar se intampla sa fie si o urgenta de tratament.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.