Generozitate. Ficatul si rinichii unei romance moarte in Italia au salvat vietile unor sicilieni Adrian Mutu a fost insultat de galeria echipei Lazio, patru romani aflati la cumparaturi au fost batuti cu bestialitate de italieni mascati, iar grupari
Generozitate. Ficatul si rinichii unei romance moarte in Italia au salvat vietile unor sicilieni Adrian Mutu a fost insultat de galeria echipei Lazio, patru romani aflati la cumparaturi au fost batuti cu bestialitate de italieni mascati, iar gruparile xenofobe din Roma imprastie manifeste si arunca in aer pravaliile romanilor - asta faceau italienii, in timp ce un roman aflat la munca in Sicilia accepta ca sotia sa moarta in spital sa fie despicata de medici, pentru ca organele ei sa salveze vietile unor sicilieni. Pentru a treia oara in ultimele luni, organele unui roman au fost donate clinicilor de transplant din Italia, pentru a oferi viata unor persoane condamnate la moarte lenta si dureroasa. Duminica, romanca Lidia Racu (38 ani), care isi lasase in tara trei copii minori si muncea in agricultura, a murit intoxicata, dupa ce a baut accidental alcool metilic. Sotul Lidiei a acceptat ca organele femeii sa fie prelevate, astfel incat ficatul si rinichii au ajuns la doi barbati si o femeie, iar corneea a fost depusa la un institut de transplant. "Familia Lidiei a dat dovada de un mare gest de solidaritate, in actualul context", a declarat Bruno Gridelli, director in cadrul institutului de transplant. Uitand brusc de "Ingerii romani de la metrou", care anul trecut si-au riscat vietile pentru a salva mai multi italieni raniti in accidentul produs la Roma, ieri, in orasul Vicenza, au fost imprastiate zeci de pliante cu pozele unor rromi si urmatorul mesaj: "Deschideti ochii. In ultima vreme, persoane fara demnitate distrug grav Italia: razboiul a fost declansat!" Efectul Mailat: "Va spargem capetele!" Sambata noapte, o bomba artizanala a explodat in magazinul unui roman din localitatea Monterotondo. Autorii au lasat un bilet pe care scria "Va spargem capetele!", iar pe un perete al magazinului a fost desenata o cruce celtica. Singura "vina" a proprietarului magazinului a fost aceea ca avea, intamplator, acelasi nume de familie cu Mailat, individul arestat pentru crima. Mama lui Nicolae Mailat se teme sa nu fie linsata Elena Tincu, mama lui Nicolae Romulus Mailat, tanarul de 24 de ani, cercetat pentru uciderea Giovannei Reggiani, a declarat, ieri, ca s-ar intoarce la Roma, pentru a fi alaturi de fiul ei, insa ii este teama sa nu fie linsata de italieni. In localitatea sibiana Avrig s-au intors, zilele trecute, si tatal vitreg al tanarului, o matusa si un var, carora le-a fost teama sa mai ramana la Roma, in urma unor mesaje de amenintare pe care le-au primit.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.