PD si PLD folosesc la maximum, in lipsa unor „locomotive“ proprii, brandul Basescu in campania pentru Parlamentul European. Democratii si liberal-democratii au hotaråt ieri sa puna pe primul plan referendumul pentru votul uninomina
PD si PLD folosesc la maximum, in lipsa unor „locomotive“ proprii, brandul Basescu in campania pentru Parlamentul European. Democratii si liberal-democratii au hotaråt ieri sa puna pe primul plan referendumul pentru votul uninominal in detrimentul campaniei pentru europarlamentare.

Conducerile PD si PLD s-au intalnit, ieri, la sediul democratilor din Aleea Modrogan, temele de discutie fiind coordonarea actiunilor celor doua partide in campaniile pentru referendumul de introducere a votului uninominal si alegerile pentru PE. „Am avut o intalnire potrivit graficului stabilit in fiecare zi de luni. Doua teme am abordat, prima tema fiind legata de referendumul pentru votul uninominal. Am stabilit coordonarea activitatilor noastre politice pentru sustinerea acestei forme de vot uninominal in perioada urmatoare. Cea de-a doua tema se refera la actiuni specifice de campanie electorala pentru alegerile europarlamentare, potrivit premisei ca suntem parteneri, si nu adversari politici in aceasta campanie electorala“, a declarat dupa intalnire presedintele PD, Emil Boc. Potrivit acestuia, in campania pentru promovarea referendumului declansat de presedintele Traian Basescu pentru introducerea votului uninominal vor avea loc cateva actiuni ale celor doua partide, o prima actiune de campanie fiind un miting electoral al PLD, care se va desfasura in 11 noiembrie, la Iasi. Spre sfarsitul campaniei, PD si PLD vor organiza si o actiune electorala comuna mai ampla, la Bucuresti, tot cu participarea sefului statului. La intalnirea PD-PLD de luni au participat din partea PLD Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur si Valeriu Stoica, iar din partea PD Emil Boc, Adriean Videanu si Vasile Blaga.

Presedintele, dependent de Parlament
Referendumul pentru votul uninominal propus de presedintele Basescu va putea fi promovat si pe posturile publice de radio si televiziune.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.