CFR Cluj, Poli Timisoara si Unirea Urziceni fac legea in Liga I, ultimele doua ajutindu-i pe ardeleni sa se desprinda de Steaua si de Rapid.

Aproape de jumatatea sezonului, podiumul ramine inaccesibil echipelor din Bucuresti. Pe masura ce ardelenii de la CFR Cluj au preluat rolul lui Dinamo de anul trecut, dominind autoritar intrecerea interna, alaturi de „ciini", Steaua si Rapid se indeparteaza constant de virful clasamentului. Ros-albastrii si giulestenii au pierdut teren in fata Politehnicii Timisoara si a Unirii Urziceni, formatiile care ii urmeaza CFR-ului in clasament. Cu trei zile inaintea meciului cu FC Sevilla, din grupele Ligii Campionilor, trupa lui Marius Lacatus a pierdut cu 0-2 in Banat. „Este o infringere care doare, dar avem ocazia sa ne revansam peste citeva zile in Liga Campionilor. Aceasta infringere ar putea afecta moralul jucatorilor, dar trebuie sa trecem peste si sa ne concentram la urmatorul meci", crede Marius Lacatus.

Nu de aceeasi parere este patronul Gigi Becali, care nu mai are incredere in valoarea jucatorilor din Ghencea. „Nu sint suparat pentru ca eu stiu ce am la echipa. Ei muncesc, dar asta pot. Ce sa ii cer lui Iacob? El vrea, dar daca nu poate, ce sa ii fac? Mingea se loveste de Iacob ca de zid. La ora actuala, doar Zapata, Goian, Dica, Emeghara, Ovidiu Petre, Lovin, Nicolita si Nesu mai sint cit de cit. Restul joaca turca pe sute de mii de euro. Asta le e valoarea", sustine finantatorul Stelei, care a oficializat impacarea cu varul sau, Giovanni Becali, prezent in tribunele de la Timisoara. Totusi, el a acuzat si arbitrajul, amenintind ca va retrage echipa de pe teren in cazul unor greseli flagrante. FRF a respins insa cererea cluburilor bucurestene de a fi delegati straini la derby-uri.

Suparat pe echipa este si patronul Rapidului, George Copos, dupa remiza, 1-1, contra Unirii Urziceni. Patronul care a plecat mai devreme de la stadion pentru a evita un nou conflict cu fanii din Giulesti are ginduri de restructurare pentru perioada de iarna, fiind decis sa renunte la doi sau trei jucatori. „Totusi, am incredere in continuare in Mircea Rednic si nu pot spune ca Rapid se confrunta cu o criza, desi nu a cistigat ultimele doua intilniri disputate acasa", a atenuat patronul. Rednic a plusat la nemultumirea patronului, concentrindu-se asupra atacantilor. „A fost un meci in care nu am contat in atac. In afara de gol, nu am avut alte ocazii, iar Mazilu si Burdujan au jucat slab. Cred ca de vina este oboseala, mai ales ca la Tirgu-Jiu am jucat pe un teren foarte greu. Am jucat trei meciuri intr-o saptamina. Trebuie sa fim multumiti si cu un egal. Nu am solutii pe banca", a declarat Rednic dupa remiza contra echipei antrenate de tehnicianul care l-a „demis" de la Rapid in urma cu trei ani, cind a fost instalat in locul „Puriului" de presedintele Giovanni Becali. Multumirea lui Rednic pentru remiza este intemeiata atit timp cit Unirii i-a fost anulat eronat un gol pentru un fault la rapidistul Coman, care, de fapt, s-a ciocnit cu un coechipier. „E un rezultat mincinos. Unirea trebuia sa bata", a reactionat Dan Petrescu. Giulestenii vor sa razbune rezultatele din ultimul timp etapa viitoare, pe terenul lui Dinamo.