Un cetatean ungar se numara printre imigrantii straini expulzabili din Italia in baza decretului lege referitor la repatrierea strainilor suspectati ca pun in pericol siguranta publica. El a fost prins fara documente zilele trecute in timpul unei raz
Un cetatean ungar se numara printre imigrantii straini expulzabili din Italia in baza decretului lege referitor la repatrierea strainilor suspectati ca pun in pericol siguranta publica. El a fost prins fara documente zilele trecute in timpul unei razii a politiei din Roma si asteapta decizia de expulzare, relateaza Rompres.

Comunitatea ungurilor din Roma a fost lezata in mod sensibil de faptul ca printre primele victime ale decretului lege se afla si un conational al lor, chiar daca, potrivit Nepszabadsag, persoana respectiva s-a mai aflat fata autoritatilor italiene pentru violenta, purtare ilegala de arme, conducerea masinii sub influenta alcoolului.

Referitor la masurile autoritatilor italiene, ziarul ungar mai consemneaza ca tiganii romani din Italia au fost declarati de fortele de dreapta italiene drept bande de hoti si in apararea lor nu au sarit decat tiganii italieni. 'Din cei care traiesc in noroi nimeni nu poate deveni asistent medical sau brutar', a explicat Alexis Santini Spinelli, profesor universitar la catedra de limba romanes de la Universitatea din Trieste.

Nici Italia, nici Romania nu sunt interesate de mentinerea acestei relatii tensionate. Romania reprezinta o regiune foarte importanta pentru investitorii italieni, iar in strainatate, comunitatea romaneasca cea mai numeroasa traieste in Italia. Majoritatea romanilor de aici isi castiga prin munca cinstita banii pentru traiul zilnic, copiii lor urmeaza scoli italiene si niciodata nu au avut probleme cu italienii, scrie Nepszabadsag.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.