Femeile care nu renunta la alcool in timpul sarcinii vor da nastere unor copii mai neastamparati, avertizeaza cercetatorii americani intr-un studiu publicat in revista medicala Archives of General Psychiatry si citat de dailymail.co.uk. Pentru

Femeile care nu renunta la alcool in timpul sarcinii vor da nastere unor copii mai neastamparati, avertizeaza cercetatorii americani intr-un studiu publicat in revista medicala Archives of General Psychiatry si citat de dailymail.co.uk. Pentru acest studiu au fost intervievate mamele a 8.600 de copii cu varste intre 4 si 11 ani. Echipa de cercetare, condusa de medicul Brian Da€™Onofrio, de la Universitatea Indiana, nu a avut informatii cu privire la cantitatea de alcool consumata de gravide, ci a analizat frecventa acestui obicei. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca femeile care obisnuiau sa bea mai multe zile pe saptamana in timpul sarcinii au copii foarte agitati, agresivi, impulsivi si fara maniere. Autorii studiului au explicat ca alcoolul consumat de gravida ar putea afecta acea parte a creierului care influenteaza comportamentul copilului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.