Initiatorul grevei foamei din Georgia, deputatul Levan Gaceciladze (43 de ani) a declarat ca va refuza sa se alimenteze pana cand autoritatile nu vor indeplini toate cererile participantilor la actiunea de protest. El a fost sustinut de liderul organ
Initiatorul grevei foamei din Georgia, deputatul Levan Gaceciladze (43 de ani) a declarat ca va refuza sa se alimenteze pana cand autoritatile nu vor indeplini toate cererile participantilor la actiunea de protest. El a fost sustinut de liderul organizatiei neguvernamentale "Noi singuri", Paata Davitaia, care a anuntat ca "adera la greva foamei in semn de protest fata de politica regimului de la Tbilisi". Potrivit unor surse neoficiale, ieri, la pranz, aproximativ 6000 de persoane continuau actiunea de protest.Participantii la actiunile antiprezidentiale au incercat sa extinda geografic protestele in capitala Georgiei, care s-au limitat pana acum doar la piata unde se afla sediul Parlamentului. Aproximativ 200 de simpatizanti ai opozitiei au pichetat sediul Ministerului de Interne, dar nu i-au impiedicat pe angajatii institutiei sa intre in cladire, ci doar le-au inmanat invitatii de a se alatura protestatarilor.Autoritatile au avertizat ca vor lua masurile legale in cazul unor actiuni ale opozitiei care vor depasi cadrul constitutional si vor duce la perturbarea functionarii normale a institutiilor statutului. Presedintele Parlamentului georgian, Nino Burdjanadze, s-a intalnit din nou ieri cu o delegatie a protestatarilor, preluand tot mai activ rolul de mediator intre manifestantii de sub zidurile legislativului si presedintele Mihail Saakasvili. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.