Bursa continua sa aiba o evolutie usor negativa in conditiile in care interesul investitorilor este redus si, ca atare, volumul de tranzactionare se situeaza mult sub media perioadelor anterioare de activitate bursiera intensa. Toti cei patru indici
Bursa continua sa aiba o evolutie usor negativa in conditiile in care interesul investitorilor este redus si, ca atare, volumul de tranzactionare se situeaza mult sub media perioadelor anterioare de activitate bursiera intensa. Toti cei patru indici ai pietei au consemnat scaderi situate intre 1,4 si -1,8%.
Am avut luni o valoare totala a tranzactiilor de numai 8,8 milioane de euro, dintre care aproximativ 6,9 milioane de euro pe segmentul principal de piata si 1,8 milioane de euro pe segmentul Rasdaq.
Cei mai tranzactionati emitenti de la bursa au fost bancile si SIF-urile, asa cum se intampla in majoritatea timpului. Banca Transilvania a acumulat o valoare totala a schimburilor de 4,3 milioane de euro, in vreme ce pe fiecare SIF in parte volumul de tranzactionare s-a situat intre 500.000 si 600.000 de actiuni, adica mult mai putin decat media unei zile obisnuite in care de regula se depasea frecvent nivelul de doua milioane de actiuni pentru fiecare dintre cei cinci emitenti ce intrain componenta acestui sector.
Pe segmentul Rasdaq, cele mai tranzactionate au fost actiunile Prospectiuni SA, cu o valoare totala a schimburilor de 586.176 de lei derulate pe parcursul a 165 de tranzactii. In pofida interesului ridicat, actiunile PRSN au scazut cu 5,68% ieri, iar scaderea cumulata din data de 1 octombrie pana in prezent se ridica la circa 17%.
De asemenea, volume importante de tranzactionare pe segmentul Rasdaq au mai putut fi observate in cazul titlurilor Acis Bistrita, Prodlacta Brasov si Cominco Bucuresti.
In cazul Impact Bucuresti, la bursa s-a anuntat incheierea operarii majorarii de capital social, in prezent societatea fiind inregistrata cu un capital social de 114.857. 215 RON divizat in 1.148.572.150 actiuni cu valoarea nominala de 0,1 lei. In acelasi timp, presedintele Consiliului de Administratie al Impact a convocat sedinta CA pentru astazi, 6 noiembrie, avand pe ordinea de zi aprobarea unei noi majorari de capital social cu fonduri proprii societatii in valoare de 85.142.785 lei, ceea ce echivaleaza cu acordarea a 74,12 actiuni gratuite la fiecare 100 de actiuni vechi deja detinute pentru toti actionarii inscrisi in registru la finalul zilei de 26 noiembrie 2007. Impact va ajunge astfel la un capital social de 200 milioane de lei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.