>> 367.000 de lei pentru referendum si 120.000 de lei pentru euroalegeri.

Prefectul judetului Constanta, Danut Culetu, i-a convocat ieri pe primarii din judet pentru noi informari privind modul cum se vor desfasura alegerile pentru Parlame
>> 367.000 de lei pentru referendum si 120.000 de lei pentru euroalegeri.

Prefectul judetului Constanta, Danut Culetu, i-a convocat ieri pe primarii din judet pentru noi informari privind modul cum se vor desfasura alegerile pentru Parlamentul European, dar si referendumul pentru votul uninominal. Desi judetul Constanta se afla in graficul stabilit prin hotarare de guvern pentru desfasurarea acestora, sunt si cateva probleme. Astfel, mai bine de 15 localitati nu au adus propunerile pentru presedintii si loctiitorii sectiilor de votare, iar o alta parte au adus propuneri incomplete. In privinta cheltuielilor pentru europarlamentare, acestea se vor ridica, la nivelul judetului nostru, la 120.000 de lei, suma fiind aprobata deja. In ceea ce priveste cheltuielile pentru referendum, suma necesara va fi primita zilele urmatoare. Astfel, daca la referendumul pentru demiterea presedintelui judetul nostru a cheltuit 272.000 de lei, pentru referendumul vizand scrutinul uninominal suma va fi majorata cu 35%, desi o parte din cei prezenti au cerut majorarea acesteia cu 100%. Reprezentantii Prefecturii au cerut ca decontarea cheltuielilor pentru cele doua activitati electorale sa se faca separat, desi se doreste ca votarea sa aiba loc, preferabil, in aceeasi locatie.

Greu cu deplasarea la instruire
Din 15 noiembrie va incepe instruirea celor 500 de presedinti de sectii de votare. Aceasta se va desfasura in module de cate 150 de persoane, pe parcursul a trei zile. Desi reprezentanta Primariei Mangalia a cerut ca instruirea, pentru o parte a judetului, sa se desfasoare mai aproape, reprezentanta Biroului Electoral Judetean, Laura Smarandi, considera ca nu este oportun ca instructorii sa se deplaseze si sa se realizeze o oarecare economie la transport.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.