In adresa DIICOT, semnata de procurorul sef Codrut Olaru, se precizeaza ca datele sunt necesare in cadrul verificarilor efectuate intr-un dosar penal. Conducerea Camerei Deputatilor a refuzat sa dea curs cererii, motivand ca aceasta trebuia semnata d
In adresa DIICOT, semnata de procurorul sef Codrut Olaru, se precizeaza ca datele sunt necesare in cadrul verificarilor efectuate intr-un dosar penal. Conducerea Camerei Deputatilor a refuzat sa dea curs cererii, motivand ca aceasta trebuia semnata de procurorul-general. DIICOT a trimis o adresa catre presedintele Comisiei de buget-finante, Aurel Gubandru, prin care informeaza ca procurorii acestei Directii efectueaza verificari intr-un dosar penal in care cerceteaza modul, conditiile si imprejurarile in care au fost aduse o serie de modificari sau amendamente proiectului Legii pietei de capital (Legea nr.297/2004). Solicitarile procurorilor DIICOT au fost retransmise, ieri, de presedintele Comisiei de buget catre conducerea Camerei Deputatilor, care a respins cererea DIICOT. Motivatia invocata de secretarul Camerei, deputatul Ioan Munteanu, pentru acest refuz a fost ca relatia dintre Camera Deputatilor si Ministerul Public se face prin intermediul procurorului-general al Romaniei si ca, in consecinta, solicitarea procurorilor DIICOT trebuia semnata de procurorul-general. Potrivit lui Munteanu, secretarul general al Camerei va retrimite materialul primit de la DIICOT si il va inainta si procurorului-general. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.