>> Campioana Romaniei la baschet masculin, CSU Ploiesti, debuteaza astazi in Cupa ULEB, a doua competitie europeana a cluburilor de baschet, cea mai prestigioasa intrecere la care participam pana in prezent.

CSU va evolua in grupa C a comp
>> Campioana Romaniei la baschet masculin, CSU Ploiesti, debuteaza astazi in Cupa ULEB, a doua competitie europeana a cluburilor de baschet, cea mai prestigioasa intrecere la care participam pana in prezent.

CSU va evolua in grupa C a competitiei - alaturi de Galatasaray Cafe Crown (Turcia), Akasvayu Girona (Spania), BC Hemofarm Stada (Serbia), Spirou Charleroy (Belgia) si Hanzevast Capitals (Olanda) -, prahovenii urmand a sustine primul meci pe teren propriu in compania olandezilor, care au revenit in ULEB dupa debutul lor din sezonul 2004-2005. Chiar daca adversarii de azi ai ploiestenilor sunt considerati cei mai slabi din grupa, in campionatul batav ocupand pozitia a sasea, pentru romani partida se anunta dificila. "Este pentru prima data cand intalnim o formatie din Olanda si cu siguranta va fi o experienta noua. Le-am analizat atent jocul, in viteza si destul de haotic, si speram sa nu intram in clinciurile lor. Au un conducator de joc talentat, american (n.r. - la Hanzevast evolueaza patru americani si un sarb, la fel ca la CSU, un lituanian fata de doi la CSU si un ceh), si doua extreme care pot juca foarte bine sau foarte prost. Noi speram ca atuurile noastre sa fie publicul - pentru ca sala va fi arhiplina -, dar si experienta jucatorilor nostri, care cred ca este mai mare decat a lor", a spus Alexandru Iacobescu, managerul echipei din Ploiesti.
Partida se va disputa azi de la ora 19, in Sala Olimpia din Ploiesti, si va fi transmisa in direct pe postul de televiziune Sport.ro.
Dintre celelalte doua team-uri masculine romanesti de baschet care evolueaza in Euro Cup, Elba Timisoara va juca tot astazi, acasa, in compania echipei BC Dnipro (Ucraina), meciul retur din prima runda eliminatorie (in cel dintai, in deplasare, s-a impus cu 74-64). In runda secunda eliminatorie, U Mobitelco va juca prima partida in deplasare, cu Paok BC Marfin (Grecia), pe 20 noiembrie.

>> ULEB (Uniunea Ligilor Europene de Baschet) este un organism fondat in 1991, care in 2000 s-a "dezlipit" de Federatia Internationala (FIBA), infiintand Euroliga - echivalentul Ligii Campionilor la fotbal. Cupa ULEB este a doua competitie ca valoare sub egida ULEB, intrecand, ca valoare a echipelor angrenate, EuroCup, singura competitie intercluburi organizata de FIBA.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.