Una dintre traditiile orasului Ottery St. Mary din Devon (Anglia), care s-a pastrat cu temeinicie inca din secolul al XVII-lea, este competitia butoaielor cu foc, desfasurata anual la 5 noiembrie. Doar cei nascuti in acest oras pot participa la incen
Una dintre traditiile orasului Ottery St. Mary din Devon (Anglia), care s-a pastrat cu temeinicie inca din secolul al XVII-lea, este competitia butoaielor cu foc, desfasurata anual la 5 noiembrie. Doar cei nascuti in acest oras pot participa la incendiarul joc, care presupune sa alergi cu un butoi in flacari, purtat pe umeri sau deasupra capului, pana ce focul mistuie obiectul din lemn sau pana ce caldura devine extrem de insuportabila.   OCOLUL LUMII  - Din Argentina la Timisoara, pe cal Un avocat de 57 de ani, din Argentina, care a pornit intr-o calatorie in jurul lumii pe cal, a ajuns luni la Timisoara. Eduardo Discoli a plecat de acasa in 2001, dupa ce timp de 35 de ani a asteptat sa porneasca in aceasta aventura. El a mers calare 30 de tari, strabatand astfel peste 350.000 de kilometri. Argenti­nianul si-a vandut casa, masina si ferma ca sa-si implineasca un vis pe care il are din tinerete. Argentinianul va pleca din Timisoara spre Castelul Bran, obiectiv pe care vrea cu orice pret sa il viziteze.  BEIJING - Cea mai mare roata de balci Chinezii, celebri pentru Marele zid chinezesc, vor sa construiasca la Beijing Marea roata de balci, mai mare decat London Eye si Singapore Flyer. Roata care va avea o inaltime de 208 metri, urmand a fi cea mai inalta si mai lata constructie de gen, va fi inaugurata in 2009. Roata gigantica va avea 48 de capsule de observatie, dotate cu aer conditionat, fiecare dintre acestea avand o capacitate de 40 de pasageri. In zilele senine, roata va fi vizibila de pe muntii din nordul orasului Beijing. Costul total al constructiei este de aproximativ 200 de mi­lioane de euro, iar biletele vor costa circa 13 dolari.  BOMBA - Trupa Boyzone se reuneste Membrii trupei Boyzone, care s-au despartit in urma cu opt ani, au anuntat ca se vor reuni pentru un concert unic in cadrul unei gale de binefacere care va avea loc la 16 noiembrie, la Londra. Cantaretii au luat aceasta decizie dupa ce s-au impacat cu fostul lor impresar, Louis Walsh. Trupa irlandeza de muzica pop, care a vandut peste 15 milioane de albume in lumea intreaga, va oferi publicului o selectie din hiturile sale. Trupa s-a despartit in 1999, cand Ronan Keating a decis sa-si lanseze o cariera solo.  SINGULARA - La 95 de ani, are propriul sau blog "Astazi este ziua mea de nastere, iar nepotul meu, care este foarte zgarcit, mi-a oferit drept cadou un blog". Asa incepe blog-ul celei mai in varsta "blo­ggerite" din lume, spaniola Maria Amelia Lopez, care, la varsta de 95 de ani, a devenit dintr-o neofita intr-ale computerului o ade­va­rata cybercelebritate. Cu 60.000 de vizite pana in prezent, blogul amis95.blogspot.com/ atrage cititori din intreaga lume. In Spania, doar una din 10 persoane trecute de 65 de ani folo­sesc internetul, in timp ce doar 2,7% dintre cei cu varste peste 74 de ani au navigat vreodata pe internet.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.