Radem noi radem, dar s-ar putea sa ne piara rasul. Vorbim de regele Cioaba, de imparatul Iulian, ne amuzam de toata mistocaraia asta aristocrata rroma (doar ei au dreptul sa-si spuna tigani), dar timpul trece, astia se iau in serios si incep sa vorbe
Radem noi radem, dar s-ar putea sa ne piara rasul. Vorbim de regele Cioaba, de imparatul Iulian, ne amuzam de toata mistocaraia asta aristocrata rroma (doar ei au dreptul sa-si spuna tigani), dar timpul trece, astia se iau in serios si incep sa vorbeasca in numele intregii populatii.

In toata nebunia declansata in Italia de crima rromului Romica Mailat, ucigasul Giovannei Reggiani, la care se adauga cateva furturi si talharii de ultima ora, se trezeste si le roi Cioaba sa dezbata chestiunea. "Suveranul" a dibuit retorica europeana si, garnisit cu vorbe misto ca discriminare, democratie, libertate, drepturi ale minoritatilor, incepe sa se creada un reprezentant. Al tuturor. Al rromilor, in primul rand. Apoi, incurajat de imprejurari, al Romaniei si, complet aiurea, al Bisericii Romane. Altfel e imposibil de explicat geneza unei scrisori (comunicat?) semnate la patru maini de roiul Cioaba si Mitropolitul Ardealului. I-auziti la compunerea internationala Cioaba & Streza: "Nu suntem o natiune de criminali sau de hoti, asa cum ne-au bagat pe toti intr-o oala. Daca exista acel caz nefericit, dorim ca acest om sa fie tratat ca un infractor. El oricum nu este un reprezentant al etniei romilor. Ele este un baies, adica un fel de corcitura. Tiganii sadea nu ucid niciodata".  


Iti sta mintea-n loc. Numai romanii si corciturile se dedica asasinatelor. Rromii sadea sunt victime. Bun, nu conteaza, crima e crima, dar nici sa ne ia de tampiti. O tara intreaga trage pentru ca romanul de origine rroma Mailat (au scris italienii) a omorat o femeie " in scop de jaf". Dar roiul e smecher. Isi absolva etnia cand e vorba de nefacute si vorbeste de o solutie echilibrata in privinta judecarii corcitului Mailat, sugerand ca aripa romana din el a comis omorul. Pana la urma, ce crede Cioaba despre el, rromi si corcituri e una. Insa ce are crima supusului regelui cu Mitropolia pastorita de Laurentiu Streza? De unde aceasta solidaritate a I.P.S. in ideea tembela ca, pana la urma, crima nici n-a fost facuta de un rom. Caci Inalt Prea Sfintitul asta a facut, si-a pus semnatura, girand cu autoritatea Bisericii, o hartie care ii culpabilizeaza pe romani, turnandu-i la Roma.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.