>> Autoritatea de Sanatate Publica Mures a dat aviz negativ drumului de ocolire proiectat de primarul din Targu-Mures

Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Mures a anuntat ca se opune drumului de ocolire a centrului municipiului Targu-Mure
>> Autoritatea de Sanatate Publica Mures a dat aviz negativ drumului de ocolire proiectat de primarul din Targu-Mures

Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Mures a anuntat ca se opune drumului de ocolire a centrului municipiului Targu-Mures, care face legatura intre cartierele Tudor Vladimirescu si 22 Decembrie 1989. Proiectul apartine primarului Dorin Florea si este respins si de Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Mures, deoarece presupune defrisarea a 8,24 hectare de padure.
seful APM Mures, dr. Silviu Morariu, a declarat ieri ca APM Mures i-a cerut punctul de vedere in legatura cu proiectul, iar in urma studierii documentatiei a ajuns la concluzia ca nu poate da un aviz favorabil investitiei. Potrivit lui Florea, in perioada functionarii noului drum va fi afectata si activitatea Spitalului Judetean de Urgenta Mures.
"Avand in vedere problemele sesizate privind poluarea fonica si tinand cont ca in zona studiata se va amplasa noul Spital Regional de Urgenta Mures, zona de protectie sanitara fiind de 50 m fata de arterele de circulatie, la fel, aceeasi distanta existand si pentru cimitirul existent in zona, nu putem aviza favorabil realizarea unui drum de ocolire a municipiului Targu-Mures care sa penetreze soseaua de iesire din municipiu intr-o zona cu limite de protectie sanitara strict delimitate si cu incadrarea valorilor diferitilor poluanti exteriori (zgomot, vibratii, poluanti proveniti din traficul auto) in valorile stabilite de legislatia in vigoare", arata Silviu Morariu in raspunsul dat APM Mures.
In consecinta, conducerea ASP Mures, care nu face nici o referire la cele 8,24 hectare de padure care ar urma sa fie defrisate, propune gasirea unei alte rute pentru soseaua ocolitoare pe relatia Sud-Est - Nord-Est.
Precizam ca si ONG-urile din Targu-Mures se opun proiectului primarului, iar consilierii UDMR din CL Targu-Mures au propus ca solutie alternativa realizarea unui tunel pe sub padure, astfel ca mediul sa nu fie afectat.

REFERENDUM

Primarul municipiului Targu-Mures, Dorin Florea, a declarat ieri ca, indiferent de cine se va opune, el tot va realiza drumul de ocolire si este dispus sa convoace chiar un referendum local pe aceasta tema. Asta pentru ca, spune Florea, 95% din cetatenii orasului sustin acest proiect deoarece in momentul de fata circulatia rutiera in oras este de multe ori sufocata de numarul mare de masini aflate in trafic. Cat priveste avizul negativ dat de seful ASP Mures, Florea a avut o singura replica. "Il vom schimba", a spus primarul, care crede ca, in cel mult sase luni, PD va veni la guvernare si va schimba sefii institutiilor descentralizate.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.