Respect. La 86 de ani, a ingenuncheat un maestru al artelor martiale Puteti viziona aici imagini video La Gala Maestrilor din cadrul Campionatului Mondial de Qwan Ki Do, desfasurat weekendul acesta la Bucuresti, s-a petrecut un moment deosebit de em
Respect. La 86 de ani, a ingenuncheat un maestru al artelor martiale Puteti viziona aici imagini video La Gala Maestrilor din cadrul Campionatului Mondial de Qwan Ki Do, desfasurat weekendul acesta la Bucuresti, s-a petrecut un moment deosebit de emotionant. La sfarsitul reprezentatiei sale, seniorul judoului din intreaga lume, maestrul Mihai Botez, in varsta de 86 de ani, a avut parte de o surpriza din partea organizatorilor: maestrul fondator al stilului Qwan Ki Do, Pham Xuan Tong, a cazut in genunchi intr-un gest de mare respect in fata venerabilului judoka, inmanandu-i acestuia o diploma de excelenta. "Misa baci", asa cum il alinta prietenii, a invatat judo de la ofiterii japonezi din lagarul american de la Chalon, langa Paris, intre anii 1945-1946. Misa a infiintat in ?56 prima sectie oficiala de judo din Romania, a devenit primul roman care a obtinut titlul de antrenor emerit in judo in ?74, a castigat trei medalii de aur si una de argint la campionatele mondiale de judo rezervate veteranilor si a fost declarat de Federatia mondiala "cel mai venerabil practicant de judo din lume". Sambata seara, pe tatamiul (n.r. - salteaua de antrenament) Salii Polivalente, veteranul judoului romanesc a pasit in fata celor cativa spectatori prezenti si a delegatiilor straine pentru o reprezentatie speciala. In momentul in care "Misa baci" a aparut in sala, toti cei prezenti s-au ridicat in picioare aplaudand. Batranul le-a demonstrat tuturor ca sportul nu tine cont de varsta, reusind sa impresioneze prin tehnica si viteza de executie. La sfarsitul demonstratiei, "Misa baci" a ramas nemiscat, cu pumnii stransi, ca un samurai din vremurile de demult. Maestrul Pham Xuan Tong a ingenuncheat in fata sa, oferindu-i o diploma de excelenta. Batranul luptator este hotarat sa participe in continuare la campionatele mondiale rezervate veteranilor, declarand ca se va retrage doar la 99 de ani, aceasta fiind varsta limita impusa de Federatia internationala.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.