Si-a dorit sa devina chirurg dupa ce a citit, in clasa a IX-a, "Viata de chirurg". "Mi-am dorit sa ajung chirurg, si sa ajung un chirurg bun. Am ajuns in varf, am muncit, deci in privinta asta sunt linistit", spunea senatorul PSD. Sorin Oprescu impli
Si-a dorit sa devina chirurg dupa ce a citit, in clasa a IX-a, "Viata de chirurg". "Mi-am dorit sa ajung chirurg, si sa ajung un chirurg bun. Am ajuns in varf, am muncit, deci in privinta asta sunt linistit", spunea senatorul PSD. Sorin Oprescu implineste astazi 56 de ani.   "Pot sa spun un singur lucru: daca pana la 45 de ani nu ai luat Premiul Nobel pentru profesiune, atunci sigur o sa-l iei pentru pace. Spitalul Universitar este cea mai mare realizare a mea. Dupa acesta vine cu siguranta Eliasul. Partea de politica am inceput sa o gandesc dupa 40 de ani. Nu am fost niciodata tentat sa renunt la politica, dar cateodata mi se face si mie acru in gura cand vad instabilitatea oamenilor. Am asistat la vicierea unor prietenii, la desfacerea unor prietenii de ani si ani, tocmai pentru ca politica este locul unde caracterul intotdeauna isi spune cuvantul. Pe asta daca il ai bine, daca nu il ai....", povestea chirurgul. "Timpul, ca si spatiul nu sunt concepte atat de bine definite incat sa ma ingrijoreze. Eu timp am «cacalau» vorba lui Carol I. Am timp sa fac cinci-sase meserii deodata. Ce ma supara e ca n-am destul spatiu sa ma desfasor la cate lucrari si reparatii face Videanu in Bucuresti. Am fost destul de calm, decent, modest, responsabil si matur ca sa-l suport alaturi de mine pe Sorin Oprescu vreme de 56 de ani. Imi pare rau ca am fost un tata doctor. As vrea acum, pentru nepotica mea sa-mi dau doctoratul in meseria de bunic. Sincer, nu ma consider curajos. Sunt indeajuns de timid ca sa dau primul cu pumnul. Daca m-as afla la butoanele de comanda ale sistemului sanitar din Romania, as da stop la jaf, rewind la tot ce s-a intamplat pana acum, eject la baietii care sunt acum la comanda si fast forward la toti banii pe care antihaiducii din sistemul sanitar de azi ii iau de la saraci si-i dau la bogati. O intamplare ciudata? Ciudat mi s-a parut ca m-am nascut, dar si mai straniu mi se pare ca inca mai traiesc dupa trei ani de sanatate aflata sub guvernarea lui Nicolaescu. Mi-a placut atat de mult sa cersesc bani de la diversi cetateni cu bani ca sa pot construi un spital si un ambulatoriu performante incat mi-as fi dorit sa fi practicat pe bune meseria de cersetor. Noroc ca nu mi-a dat Dumnezeu atat de mult noroc, fiindca altminteri n-as mai fi muncit s-ajung unde sunt azi. De ziua mea, voi opera mici schimbari in viata mea. Cred ca-i voi petrece pe invitatii mei pana la usa, asta in cazul in care ei vor insista sa si plece, iar eu voi fi in stare sa-i petrec. Eu am in general o gandire de mare perspectiva, dar in ceea ce priveste viata mea, de la noul an mi-as mai dori cel putin inca un an de viata."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.