„Apocalipsul acum“ nu este doar un film istoric de razboi despre Vietnam. Este mai ales un film psihologic despre o incursiune in cel mai cumplit loc de pe Pamant: o minte omeneasca deranjata. Pelicula spune povestea misiunii capitanului
„Apocalipsul acum“ nu este doar un film istoric de razboi despre Vietnam. Este mai ales un film psihologic despre o incursiune in cel mai cumplit loc de pe Pamant: o minte omeneasca deranjata. Pelicula spune povestea misiunii capitanului Benjamin Willard (Martin Sheen), trimis sa lichideze un colonel american care a luat-o razna (Marlon Brando) si care nu mai asculta ordinele superiorilor sai. Militar de cariera, propus candva pentru a deveni general, colonelul Kurtz s-a rupt acum de armata si s-a retras cu un batalion de adepti si bastinasi in Cambogia. Mare parte din film urmareste calatoria lui Willard pana la tabara lui Kurtz. Aceasta calatorie este practic o insiruire de episoade despre razboiul din Vietnam, unele mai intense si cumplite decat celelalte. De la devastarea unui sat bastinas situat pe o plaja pentru ca soldatii care il insotesc in misiunea sa au pofta sa faca surf pana la prostituarea iepurasilor Playboy pentru trupe. Intr-un final, Willard va ajunge la tabara lui Kurtz. Suveran absolut al unei gloate abrutizate de nebuni la fel de mari ca si el, Kurtz este ve nerat aici ca un zeu. Scopul lui Willard este repede dibuit de colonel si de oamenii sai, iar el este inchis. Pana la urma i se da drumul sa umble nestingherit prin tabara si asa ajunge sa-l cunoasca mai bine pe Kurtz. Descopera o personalitate si o inteligenta coplesitoare, definitiv si iremediabil tulburate de ororile razboiului. Willard isi va indeplini misiunea si-l va ucide pe Kurtz, cu ocazia unui sacrificiu ritual practicat de indigeni. Filmul se incheie cu Willard parasind tabara pentru a se intoarce la unitatea sa.

Coppola a dus aproape de faliment studiourile producatoare


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.