Ministrul Mediului, Attila Korodi, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca cele cinci instalatii care apartin companiilor SC Casirom Turda, SC Romaltyn Mining Baia Mare, SC Agrofilip Bontida, SC Carbid Fox Tarnaveni si SC Venus Oil Reg Ramnicu
Ministrul Mediului, Attila Korodi, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca cele cinci instalatii care apartin companiilor SC Casirom Turda, SC Romaltyn Mining Baia Mare, SC Agrofilip Bontida, SC Carbid Fox Tarnaveni si SC Venus Oil Reg Ramnicu Sarat vor fi inchise. Motivul invocat este ca acestea nu s-au conformat cerintelor Directivei pana la termenul limita, nu au indeplinit obligatiile de mediu si prezinta un grad mare de poluare industriala. Korodi a declarat ca cele cinci agregate reprezinta doar 1% din numarul total al instalatiilor care functioneaza momentan. "Practic, nu mai avem decat fie instalatii autorizate din punct de vedere IPPC, fie instalatii care au primit perioade de tranzitie pentru conformare, conform Tratatului de Aderare a Romaniei la UE", a adaugat acesta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.