Presedintele rus Vladimir Putin a emis duminica, in timpul unei aniversari create pentru unificarea tarii, un avertisment voalat la adresa strainilor care incearca sa destabilizeze Rusia si sa o jefuiasca de resurse, relateaza Reuters. "Unele popoare
Presedintele rus Vladimir Putin a emis duminica, in timpul unei aniversari create pentru unificarea tarii, un avertisment voalat la adresa strainilor care incearca sa destabilizeze Rusia si sa o jefuiasca de resurse, relateaza Reuters. "Unele popoare insista permanent pe necesitatea divizarii tarii noatre si incearca sa raspandeasca aceasta teorie", a afirmat Putin intr-un discurs rostit duminica la Moscova in fata cadetilor, relateaza agentiiile rusesti de presa. JUCATORUL. Putin, care detine centura neagra la judo, una dintre artele martiale care pun accentul pe calm, detasare si intoarcerea fortei inamicului impotriva lui insusi, a adaugat ca Rusia este respectata pentru rolul sau de factor stabilizator. "Unele state mai mici, aflate sub presiunea celor mai mari, au dificultati in a gasi o strategie pentru protejarea propriilor interese. Iar Rusia a jucat si va continua sa joace un rol pozitiv si stabilizator in lume. Sunt cei care ar vrea sa construiasca o lume unipolara, care ar vrea sa conduca ei insisi intreaga lume", o fraza pe care Putin a repetat-o in ultimii sapte ani ai guvernarii sale referindu-se la Statele Unite. Duminica, rusii au sarbatorit Ziua Unitatii Nationale, o sarbatoare de toamna creata de guvernarea lui Putin in urma cu trei ani pentru a inlocui Ziua Revolutiei din octombrie, sarbatoarea cu cea mai mare incarcatura nationala a Uniunii Sovietice, cand prin Piata Rosie defilau numeroase trupe, tancuri si rachete. Ziua Unitatii, potrivit interpretarii lui Putin, este menita sa arate puterea pe care poporul rus o are ca intreg, infruntand provocarile dezvoltarii economice si ale apararii nationale. DEZORIENTATI. Potrivit unui sondaj efectuat de Levada Center, numai un sfert din populatia adulta rusa cunoaste motivul pentru care luni are zi libera de la serviciu, 48 la suta nu au nici cea mai vaga idee, in timp ce restul au confundat-o cu Ziua nationala a reconcilierii sau cu sarbatoarea de Halloween. Pentru a pune capat acestei confuzii, sarbatorile din acest an au fost puternic mediatizate pe canalele publice de televiziune, iar mii de persone din intreaga tara au organizat marsuri, mitinguri si adunari pentru a-si manifesta patriotismul. "Unii considera ca avem prea multe resurse si ca ar trebui sa le impartim", a explicat presedintele. "Ei insisi insa nu vor sa imparta propriile lor bogatii, iar noi ar trebui sa tinem cont de acest lucru", a conchis liderul rus.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.