Majoritatea acestor scrisori intime, precum si fotografii personale, au ajuns in presa, fiind prezentate la televizor si pe prima pagina a ziarelor centrale

Infractiunea de violare a secretului corespondentei, un alt capat de acuzare pe c
Majoritatea acestor scrisori intime, precum si fotografii personale, au ajuns in presa, fiind prezentate la televizor si pe prima pagina a ziarelor centrale

Infractiunea de violare a secretului corespondentei, un alt capat de acuzare pe care anchetatorii urmeaza sa-l ia in calcul in ceea ce-l priveste pe politistul Cristian Cioaca, se refera la “spargerea” laptopului Elodiei Ghinescu de la serviciu. Imediat dupa disparitia sotiei sale, Cioaca a apelat la un politist din Pitesti, cu ajutorul caruia s-a deplasat la Cabinetul Individual de Avocatura “Elodia Marilena Ghinescu”, amplasat intr-o garsoniera din Brasov, unde au luat la puricat atat hard-disck-ul, cat si casuta de e-mail „G.mail” a avocatei. Aici, spun surse judiciare, politistul a vizualizat pentru prima data voucherul redactat in limba engleza, trimis Elodiei de catre SPP-istul Ilie Cristian, cel cu care avocata disparuta si-a petrecut cateva zile in Dubai la sfarsitul lunii august. Operatiunea “violarii corespondentei” s-a petrecut in intervalul 1-4 septembrie, timp in care Cioaca a folosit calitatea de politist si pentr u a intra in baza de date a Politiei, cautand in fisele de evidenta informatizata numele si adresa unei anume Dana Munteanu, prietena cu Elodia, cu care avocata i-ar fis pus sotului sau ca a plecat in minivacanta din Dubai.
Baza de date a Politiei
Dupa ce a printat cateva sute de mesaje e-mail, dialoguri purtate pe messenger, voucher-ul cu pricina si cateva fotografii compromitatoare din Dubai, Cristian Cioaca a reusit sa afle adresa de domiciliu a Danei Munteanu. Surse judiciare sustin ca acesta s-a dus la adresa cu pricina, insa acolo nu mai locuia persoana cautata. Pe data de 5 septembrie, Cristian Cioaca deruleaza operatiunea “anuntarii disparitiei”. Se prezinta la Sectia 2 Politie Brasov, anunta ca Elodia a parasit domiciliul conjugal, dupa care il roaga pe prietenul si colegul sau Liviu sa faca un drum pana la Rasnov, la parintii Elodiei, pentru a-i aduce de acolo un set de patru cauciucuri pentru autoturismul Peugeot 607, motivand ca are pana. Liviu, care este si concubinul Emiliei Nita, asistenta Elodiei, s-a conformat. Omul s-a prezentat la locuinta socrilor lui Cioaca, purtand asupra sa un plic, l-a inmanat tatalui Elodiei si a luat cele patru cauciucuri, dupa care s-a intors la Brasov. In plicul lasat la Rasnov se aflau printuri de pe e-mailurile Elodiei trimise catre Ilie Cristian si voucherul care demonstreaza ca Elodia a fost plecata cu SPP-istul in Dubai.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.