Sectorul enterprise reprezinta jumatate din vanzariCompania de solutii IT de securitate Trend Micro estimeaza pentru 2007 un avans al vanzarilor pe piata romaneasca de 25-27% fata de 2006, iar pentru anul viitor estimeaza cresteri de circa 30% , comparativ cu anul in curs, a declarat Gabriela Mechea, directorul general Gecad Net.
"Ne asteptam ca la finalul acestui an vanzarile de solutii Trend Micro in Romania sa fie cu 25-27% mai mari decat in 2006. Pentru 2008 estimam o crestere de cel putin 30% fata de 2007, bazata pe o crestere mai accelerata in segmentul de business", a precizat Gabriela Mechea.
Din totalul vanzarilor de solutii Trend Micro in Romania, 51% provin din zona enterprise, 26% din zona IMM si 23% din segmentul home user, utilizatorii individuali sau firmele foarte mici.
"Solutiile Trend Micro se comercializeaza si online, in magazinul gecadshop.ro, alaturi de alte produse software. In privinta structurii vanzarilor online, cele mai cautate sunt aplicatiile de securitate Trend Micro si Kaspersky, programele de grafica, aplicatiile de tip office Microsoft Windows, Microsoft Office, aplicatiile de proiectare asistata Autodesk, dar si jocurile pentru PC", a mai spus Gabriela Mechea.Doua noi produse lansate pe piata romaneascaCompania a lansat si in Romania doua noi produse din gama aplicatiilor de securitate destinate utilizatorilor individuali Trend Micro Internet Security 2008 si Trend Micro Internet Security Pro. Ambele solutii sunt disponibile in Romania prin Gecad Net, unic distribuitor Trend Micro.
Cele doua aplicatii protejeaza consumatorii impotriva unei serii foarte largi de amenintari web si asigura o viteza de scanare cu 30% mai mare decat aplicatiile concurente.
Trend Micro Internet Security Pro este varf de gama si ofera protectie completa utilizatorilor, atat pe computerul de acasa cat si pe laptop, atunci cand acestia se afla in deplasare, indiferent de actiunile pe care le intreprind online - trimiterea si receptionarea de emailuri, navigarea pe Internet sau tranzactii online banking. Trend Micro Internet Security 2008 este destinat mai ales celor care utilizeaza frecvent Internetul pentru navigare, de acasa.
Noul Trend Micro Internet Security Pro asigura protectie antivirus, antispyware, antispam, firewall bidirectional, scaneaza vulnerabilitatile din aplicatiile Microsoft, verifica mesajele de email si de tip Instant Messaging, ofera protectie impotriva amenintarilor de tip rootkit si a altor tipuri de malware, blocheaza proactiv intruziunile, da parintilor posibilitatea de a controla activitatea copiilor pe Internet. Mai mult, previne furtul de date si verifica securitatea retelei sau hotspotului wireless, in cazul in care utilizatorul doreste sa se conecteze la Internet dintr-un astfel de loc.
Fondata in 1988, Trend Micro furnizeaza atat consumatorilor individuali cat si companiilor, indiferent de dimensiunile lor, solutii complexe de securitate, atat software cat si hardware sau de tip servicii, recunoscute la nivel mondial. Compania are sediul in Tokyo si operatiuni in peste 30 de tari din intreaga lume, unde opereaza printr-o retea de distribuitori, reselleri si furnizori de servicii locali.