Potrivit strategiei de campanie, liberalii se declara sustinatorii presedintelui la referendum.

Presedintele si premierul se apropie „uninominal" Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat simbata la Horezu ca nu este impotriva tipului de vot uninominal propus de presedintele Basescu si ca asumarea raspunderii pe sistemul Pro Democratia este doar o masura de rezerva. „In 25 noiembrie, eu nu am o confruntare electorala. Exista doua lucruri care se intimpla in 25 noiembrie - alegerile pentru Parlamentul European (...) si un referendum pe votul uninominal. Asumarea raspunderii nu este decit o masura suplimentara de siguranta pentru ca in situatia in care referendumul propus de presedinte nu este validat, totusi in Romania sa existe vot uninominal. Nu am nici un fel de problema in aceasta chestiune cu presedintele Basescu", a precizat Tariceanu, citat de NewsIn.

Liderul PNL a tinut sa sublinieze insa ca, pina in acest moment, el a facut mai multe pentru „uninominal" decit seful statului. „Daca presedintele Basescu vrea vot uninominal, si eu vreau. Si am facut mai mult", a conchis Tariceanu.

De cind s-a deschis oficial campania electorala, PNL a rarit simtitor atacurile la adresa sefului statului. In ciuda faptului ca au incercat din rasputeri sa blocheze declansarea referendumului, liberalii au schimbat de ceva timp tactica: nu critica uninominalul majoritar, desi ei sustin un alt sistem - mixt cu compensare.