Pe plan mondial, pretul graului a scazut cu aproximativ 20 de euro pe tona , in ultimele doua saptamani. "Prima reactie a acestei evolutii a pretului mondial al graului este ca exporturile de grau din Romania au fost stopate, aparand grau pe piata na
Pe plan mondial, pretul graului a scazut cu aproximativ 20 de euro pe tona , in ultimele doua saptamani. "Prima reactie a acestei evolutii a pretului mondial al graului este ca exporturile de grau din Romania au fost stopate, aparand grau pe piata nationala", a declarat Aurel Popescu, presedintele Rompan, patronat din industria de morarit si panificatie. El a precizat ca, in urma cu doua saptamani, pretul graului era de aproximativ 270 de euro/tona, acum ajungand la 255 de euro/tona. "Este si asa foarte mare comparativ cu maximul inregistrat in anii anteriori, de 140 de euro/tona", a completat presedintele Rompan, care a precizat ca industria de morarit si panificatie se pregatea pentru preturi de circa 300 de euro/tona pentru sfarsitul acestui an. Popescu considera ca, in noile conditii de evolutie a pretului graului nu se mai pune problema scumpirii painii, asa cum se preconizase, pretul urmand sa stagneze.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.